Wyzłośliwiać się jest najprościej, typowy trolling. Masz jakieś konstruktywne uwagi?
Konstruktywną uwagą było stwierdzenie
@skansen 'a: "Nisko położona grupa kawowa". Ty natomiast, z jakiegoś powodu, twierdzisz, że tak wcale nie jest i to prawie zaleta ekspresu.
Odniosłem wrażenie jakby ktoś z działu marketingu stwierdził, że właśnie ma zamiar przekonać naiwnych, że to, co do tej pory uważali za wadę towaru, jest właśnie jego wielką zaletą.
Moją konstruktywną uwagą było stwierdzenie: "Gdyby było ok to by tego nie zmieniali."
Pytam poważnie: czy brak w tym stwierdzeniu konstruktywności? Jest mało zasadne, nie na miejscu? Czy może opinia odmienna od opini Ojca Założyciela, czy Ojca Chrzestnego jest nową definicją trollingu?
Nie mogłem uwierzyć własnym oczom

czytając, że próbujesz przepchnąć argument, że jeśli komuś się nie mieści waga pod filiżanką to znaczy że jej tam nie potrzebuje. Taka konkluzja się nasuwa czytając Twój komentarz.
Próba wciskania wagi pod filiżankę jest już chyba standardem w domowym espresso i więcej urządzeń ma z tym problem, ale można to zwyczajnie przyznać i uznać za minus maszyny, a nie twierdzić że czarne jest białe.
Chyba nawet w wątku o Rocie ktoś narzekał że było tam mało miejsca na wagę, na co
@Valerii zareagował dokładając extra centymetr w kolejnej wersji urządzenia, a nie próbował wmówić użytkownikom że brak im doświadczenia, czy czego tam jeszcze...
Ogólnie odniosłem dziwne wrażenie czytając ten wątek.
@skansen się napracował, zrobił dość obszerny opis ze zdjęciami, wszystko ładnie, przejrzyście, napisał swoją opinię, ale w odczuciu dystrybutora opisywanego sprzętu była ona za mało pochlebna i przez to "mało obiektywna".
Dziwne w ogóle, że nie pozwolił
@Janusz wypowiedzieć się najpierw innym użytkownikom Dream'a, może inni zauważyliby więcej jego zalet, tylko sam próbował odpierać, czy podważać, argumenty
@skansena. Czy dobry sprzęt potrzebuje obrony przez jego producenta, czy dystrybutora?
Czy może sami zadowoleni użytkownicy potrafiliby go obronić? Czy wyobrażacie sobie żeby np. dystrybutor Niche Zero potrzebował odpowiadać na krytyczne uwagi o swoim urządzeniu na forum internetowym? Chyba nie, chyba zadowoleni klienci świadczą najlepiej o jakości i przydatności towaru.
Tak że w ogóle nie na miejscu wydał mi się cały post
@Janusza (nie żeby nie mógł przedstwić sojej oponii i argumentów, tylko było na to za wcześnie).
I po tej dziwnej - w moim odczuciu - wymianie opini pomiędzy recenzentem a dystrybutorem sprzętu pojawia się jeszcze dziwniejszy głos w dyskusji
@WS (Ojca Chrzestnego) - już zupełnie oderwany od rzeczywistości

.
Taka jest moja opinia i moje spostrzeżenia. Jeśli się to komuś nie podoba to nic na to nie poradzę. Nie pisałem tego żeby być tu jakoś popularnym.
Po prostu odniosłem wrażenie, jakby z jakiegoś nie do końca zrozumiałego dla mnie powodu, nie można tu było mieć negatywnej opini o eskspresie do kawy, czy nawet tylko nie do końca być nim zachwyconym.
Może to tylko moje subiektywne wrażenie? Może się tylko czymś zasugerowałem i moje wnioski są tylko moimi urojeniamii? Być może, ale z pewnością nie będę sugerował że jeśli ktoś ma odmienne zdanie to uprawia trolling.
Jest prostsze rozwiązanie, jak się komuś nie podoba taka funkcja to albo może z nią żyć albo nie kupuje ekspresu.
Święte słowa Panie kolego! Nie trzeba przecież nikomu wmawiać, że jeśli mu się coś nie podoba to mu się tak tylko zdaje, jest nieobiektywny, jest trollem i śmierdzi...