Autor Wątek: Pierwszy ekspres kolbowy  (Przeczytany 20105 razy)

Offline bMind

• Ekspres: Gaggia New Classic, Kazak Rota, Bialetti Venus, Chemex, AeroPress, Hario V60
  • Młynek: Fiamma MCF 64 OD, Wilfa Svart CGWS-130B
Odp: Pierwszy ekspres kolbowy
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Wrzesień 2020, 16:28:57 »
A wracając do tematu..Victoria wróciła..mimo pewnych perturbacji i tego, że na półtora dnia zniknęła w Stalowej Woli..

Wymienione zostało mocowanie pompy i dysza pary (wyszczerbienie przy końcówce).

Niestety, ale jest coś nie tak. Nie mogę wyciągnąć tacki ociekowej..Po bliższej inspekcji, zastosowane zostały gumowe kołki (pewnie żeby zmniejszyć wibracje) które są zdecydowanie dłuższe i zahaczają o tackę. Pod kątem też nie daje rady, bo dotyka korpusu. więc wychodzi na to, że albo mam to na siłę wyjmować albo opróżniać ręcznikiem..Staram się coś ustalić z serwisem, ale szczerze trochę załamka i jak mi każą po raz drugi wysyłać ekspres to ja nie wiem..

Vitalista

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Wrzesień 2020, 16:38:49 »
A wracając do tematu..Victoria wróciła..mimo pewnych perturbacji i tego, że na półtora dnia zniknęła w Stalowej Woli..

Wymienione zostało mocowanie pompy i dysza pary (wyszczerbienie przy końcówce).

Niestety, ale jest coś nie tak. Nie mogę wyciągnąć tacki ociekowej..Po bliższej inspekcji, zastosowane zostały gumowe kołki (pewnie żeby zmniejszyć wibracje) które są zdecydowanie dłuższe i zahaczają o tackę. Pod kątem też nie daje rady, bo dotyka korpusu. więc wychodzi na to, że albo mam to na siłę wyjmować albo opróżniać ręcznikiem..Staram się coś ustalić z serwisem, ale szczerze trochę załamka i jak mi każą po raz drugi wysyłać ekspres to ja nie wiem..
zrób zwrot, masz pecha , felerny trafił się model, pewnie dopiero u innego właściciela będzie lepiej, bo ewidentnie szkoda czasu aby taki sprzęt był non stop w serwisie.

Offline bMind

• Ekspres: Gaggia New Classic, Kazak Rota, Bialetti Venus, Chemex, AeroPress, Hario V60
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Wrzesień 2020, 16:58:20 »
Ale..on jest nowy..

Offline pj.w Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Londinium R, Strietman CT2
  • Młynek: Titus Nautilus, Kafatek MC4, Baratza Forte BG, 1zpresso ZP6
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Wrzesień 2020, 17:03:31 »
ale szczerze trochę załamka i jak mi każą po raz drugi wysyłać ekspres to ja nie wiem..

Na razie włóż sobie jakiś pojemnik do tacki. Coś po lodach 1 litr np.
A w międzyczasie chyba warto zastanowić się nad:
a. Prośbą do sklepu o wymianę na inny egzemplarz
b. Zmianę na inną markę.

A może po prostu wystarczy lekko skrócić kołki?

Offline bMind

« Odpowiedź #79 dnia: 23 Wrzesień 2020, 17:08:41 »
Najbardziej podoba mi się odpowiedź jaką otrzymałem na pierwszego maila ze zdjęciem:
Cytuj (zaznaczone)
Gumowe kołki, które zostały zamontowane w Pana urządzeniu są częściami, które zaleca aktualnie producent. Poprzednie część były powiem za krótki i często ulegały zniszczeniu. Nasz serwisant zastosował tutaj części nowej generacji. Po ich zamontowaniu ekspres przeszedł wszelkie testy, nie wykazano nieprawidłowości w funkcjonowaniu czy w wysuwaniu tacki.

Prawidłowo tackę powinno wyciąga się pod kątem.

O jakich "testach" mówimy? To trzeba spróbować wyciągnąć tackę i uznać, że się nie da, a nie skończyć trzech kierunków żeby to stwierdzić. Swoją drogą ciekawe jak mam pod kątem wysuwać tackę jak w niej jest woda..

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Wrzesień 2020, 17:10:04 »
Dobre. :brawa:
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Vitalista

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 23 Wrzesień 2020, 17:10:33 »
Ale..on jest nowy..
I dlatego rozważ regulaminowy zwrot towaru,

Ps.Tym sposobem przekonałeś mnie że nie warto kupować Victorii. Bardzo mnie denerwują takie uchybienia w trakcie produkcji notabene sprzętu o konstrukcji cepa.

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 23 Wrzesień 2020, 18:29:09 »
Na Twoim miejscu przycisnąłbym sprzedawcę i kazał wysłać egzemplarz zastępczy, a ten niech sobie naprawiają. Mega pech...
Dla mnie niestety Lelity wyglądają tylko ładnie na zdjęciach, chyba dopiero Mara i Bianca to poważne modele.

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #83 dnia: 23 Wrzesień 2020, 18:38:35 »
Przecież to jakiś trywialny problem...

avidrock

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 23 Wrzesień 2020, 18:39:33 »
Kurde pech masakra. Jeżeli dwa tygodnie nie minęły to pisz odstąpienie od umowy, a jeżeli minęły to reklamacja. Gdzie kupowałeś?

Offline bMind

« Odpowiedź #85 dnia: 23 Wrzesień 2020, 19:28:05 »
@Vitalista
Nie takie proste, kupowałem na firmę i na raty. Zobaczymy jaką odpowiedź dostanę jutro.

@Antonio
Ja nie mówię, że nie, ale tak naprawdę to mi już witki opadają. To wymienione mocowanie zrobił oficjalny serwis, nie Pan Ziutek co na budowie robi i nie rozumiem jak to nikomu nie przeszkadza i jeszcze dostaję sugestię żeby wyciągać tackę pod kątem..

@avidrock
No minęły, bo zamówienie składałem 28.08. Poza tym tak jak pisałem, kupowałem na firmę i na dodatek na raty. A jeśli chodzi o sklep to Konesso, które było tak naprawdę bardzo ok w całym procesie przed i po zakupowym, no ale bez kitu, ciągle coś..

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Wrzesień 2020, 19:28:29 »
Hej hej @bMind kupiłeś w Konesso? Podeślij do mnie na priv numer zamówienia lub dane. Zweryfikuje, sprawdzę i coś zaradzimy tak żebyś był zadowolony  8) zadbam o to  kawka
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline bMind

« Odpowiedź #87 dnia: 23 Wrzesień 2020, 19:32:54 »
Hej @Michał, tak zakup był w Konesso. Poszło PW. Dzięki za pomoc [emoji106]

avidrock

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Wrzesień 2020, 19:37:14 »
@Michał na pewno pomoże i każdy będzie zadowolony. Życzę żeby zadowolenie nastąpiło jak najszybciej

Vitalista

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Wrzesień 2020, 20:29:24 »
@bMind  w dalszej części daj znać jaki będzie finał.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi