Autor Wątek: Mlynek do pierwszej kolby  (Przeczytany 4498 razy)

Offline Kktx

• Ekspres: Gaggia new classic
  • Młynek: Niche Zero
Odp: Mlynek do pierwszej kolby
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Sierpień 2020, 22:28:49 »
Kawiarni nie mam, ale z uwagi na niewielkie rozmiary skłaniałbym się ku I-1 mini, chociaż chyba sette 30 szybciej mieli. Szkoda tylko, że takie to głośne wszystko.

Fred jakoś wizualnie mi nie podchodzi :/

Eureka specialita poza zasięgiem póki co.

Offline Krakus Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Ascaso Arc ++, ECM Casa V
  • Młynek: C40 IH RC, Niche Zero
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Sierpień 2020, 10:42:51 »
Tak po prawdzie masz dwa wyjścia - albo młynek niskobudżetowy entry level (tak jak piszesz około 1000 zł) i jeśli złapiesz bakcyla, to po paru latach przesiadka na coś lepszego (czytaj droższego), albo zakup od razu młynka docelowego. Wbrew pozorom pierwsza droga nie jest taka zła - ja przez kilka lat miałem Macapa M2M i wcale na niego nie narzekałem. Do pewnego etapu mojej przygody z kawą był bardzo OK.

Offline Kktx

« Odpowiedź #17 dnia: 02 Sierpień 2020, 12:51:20 »
Dokładnie tak jak napisałeś. Wolałbym wejść w coś na próbę, a potem zmienić.

Skłaniam się ku i-1 mini (z uwagi na gabaryty), ale jeszcze poczytam, popatrzę  ;)

P.s. Jak to jest z tym niche zero. Niektórzy go mają, a na indiegogo dostawy na październik. Ci co już go posiadają, zakupili w pre order? Jeżeli jest tak dobry jak piszą (wizualnie rewelacja) to mógłbym pomyśleć żeby wskoczyć od razu na taki.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 12:54:20 wysłana przez Kktx »

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Sierpień 2020, 16:06:23 »
Nie, on jest tak sprzedawany, jedynie bezpośrednio od producenta poprzez indiegogo. A planowana realizacja w październiku wynika zwyczajnie z tego, że popyt przewyższa moce produkcyjne.

Poczytaj w watku nitche, nie jeden od nas już go kupił i czasami przyjeżdżał szybciej.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 16:09:37 wysłana przez trez »

Offline Kktx

« Odpowiedź #19 dnia: 02 Sierpień 2020, 16:39:57 »
Rozumiem. Szczerze mówiąc jestem średnio przekonany do platform tego typu, ale jeśli to tylko kanał sprzedaży to w sumie może nie byłoby złym pomysłem zamówić. Funt stoi b. Dobrze w stosunku do tego co było ostatnio. Zawsze można potem sprzedać skoro podaż jest tak mała :)

Wątek o nz czytałem (drugą połowę) :)

avidrock

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Sierpień 2020, 16:53:08 »
Szczerze mówiąc jestem średnio przekonany do platform tego typu
Ja zamówienie parę dni temu i przewidywany czas październik. Dużo o nim czytałem przed tym jak zamówić i patrząc, że prawie nie realnie kupić używany doszedłem do wniosku, że musi on być naprawdę mega dobry jeżeli nikt nie chcę się jego pozbywać. Ostatnio był na sprzedaż na forum używany i migiem został sprzedany

avidrock

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Sierpień 2020, 16:55:32 »
Skłaniam się ku i-1 mini
Świeża oferta używanego i-1 od użytkownika @Zefiryn  może zainteresuję

Offline Krakus Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Ascaso Arc ++, ECM Casa V
  • Młynek: C40 IH RC, Niche Zero
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Sierpień 2020, 17:11:10 »
Jak to jest z tym niche zero. Niektórzy go mają, a na indiegogo dostawy na październik.
Niche jest sprzedawany wyłącznie przez Indiegogo (Janusz kiedyś próbował bezskutecznie zostać dystrybutorem). Indiegogo to platforma crowdfundingowa (od crowd - tłum) - kupcy (między innymi ja) sfinansowali przyszłą produkcję wpłatami na rok przed planowaną dostawa (miało być krócej) w zamian za bonus (nie pamiętam już ile, ale chyba 20%).
Modelu sprzedaży się nie bój - sprawdzony, działa. Młynka też się nie bój - prostota konstrukcji cepa (może za wyjątkiem silnika z przekładnią, ale te mają mieć żywotność 2000h) a skuteczność zadziwiająca.

Offline Kktx

« Odpowiedź #23 dnia: 06 Sierpień 2020, 07:19:19 »
Dałem się skusić na NZ. ;) Póki co pokręcę sobie xeoleo...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi