Pamiętaj że ode ma żarna z częściowymi zębami, to ograniczenie grubosci nie jest ograniczeniem samej regulacji w młynku tylko w konstrukcji żaren, tu żadnymi podkładkami się nie powalczy, on został stworzony z myślą o ciemniejszym paleniu i bardzo grubym przemiale bo tak większość rynku kaw w stanach wygląda.
Nie chce generalizować, że Amerykanie zawsze tak palą bo przy tych rozmiarach rynku można wszystko znaleźć ale w większości do przelewów wypalona jest tak, jak wiele naszych nazywa paleniem średnim do espresso
Wracają do młynka, to w sumie ode jest designerską wersją japonsko-chinskich konstrukcji ala fuji royal, z sprytnym oprogramowaniem
fajnie że dopracowują i rozwijają tę ideę/konstrukcje ale hype jaki robią jest straszny, na mnie działa wręcz nieco odpychająco. Coś tam zapowiadali wersję z normalno-plaskimi żarnami ale nie śledzę ich dokładnie więc pozostawię jako plotkę
Takie pytanie troche bez konkretnego powodu, czemu prędkość mielenia w domowym młynku ma takie znaczenie dla ludzi? przecież mielimy małe porcje, zanim się wodą zagotuje, zanim się filtr złoży- rozłoży, to ta kawa się z pięć razy zdąży przemienić, auto stop zatrzyma młynek i nawrt zwietrzeć zdąży
ps
A mi się uniform podoba
ale pewnie dlatego, że w łazience jako kosza używamy zielonej doniczki