Autor Wątek: Pierwszy ekspres kolbowy Lelit  (Przeczytany 5365 razy)

Offline wolskm01

Odp: Pierwszy ekspres kolbowy Lelit
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Kwiecień 2020, 16:44:36 »
Dzięki wszystkim za wiedzę i porady.
Postanowiłem się wstrzymać i kupić przelew.
Kupiłem Moccamaster KBG 741 dziś odebrałem
To tyle z dobrych newsów.

Złe to na pierwszym przelaniu wody ekspres przecieka i puszcza wodę kratką od spodu. Tak więc dalej jestem bez ekspresu jak pech to pech. Pewnie będę odsyłał i się bujał teraz z tematem.

Offline Mr. Sour

« Odpowiedź #16 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:00:25 »
Złe to na pierwszym przelaniu wody ekspres przecieka i puszcza wodę kratką od spodu.
Możesz doprecyzować jaki element masz na myśli?

Offline wolskm01

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:20:38 »
Film z tym jak kapie
drive.google.com/file/d/17oFD_hwOYGVAirarrWYC6Y-UKX9tTJID/view?usp=sharing

Offline hlary Mężczyzna

• Kancelaria Prawna
  • Ekspres: Bezzera Duo TOP MN i kawiarka elektryczna i Bialetti
  • Młynek: Nuova Simonelli MDX i Porlex Tall
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:24:28 »
Jakoś nie mam zaufania do chińskich wyrobów. Znajomy kupił ponton i wypłynął raniutko na jezioro. Był ubrany w ciężkie przeciwdeszczowe ubranie, kalosze , itp. Włóżcie to do pralki i zobaczycie ile to z wodą waży. Ponton chiński rozkleił się na środku jeziora. Dobrze, że facet jest ratownikiem i w wodzie zdjął z siebie wszystko i dopłynął do brzegu. Wielu by nie dało rady. Chiński ekspres + przeciekająca woda + małe spięcie i RIP.

Offline Mr. Sour

« Odpowiedź #19 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:26:28 »
Tak się domyśliłem, że chodziło o otwory wentylacyjne. Lepiej go nie włączaj bo możesz spowodować zwarcie i nieszczęście gotowe.

Offline hlary Mężczyzna

• Kancelaria Prawna
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:28:34 »
W każdym razie post trzeba przenieść teraz do ekspresów przelewowych

Offline wolskm01

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:34:01 »
Jakoś nie mam zaufania do chińskich wyrobów. Znajomy kupił ponton i wypłynął raniutko na jezioro. Był ubrany w ciężkie przeciwdeszczowe ubranie, kalosze , itp. Włóżcie to do pralki i zobaczycie ile to z wodą waży. Ponton chiński rozkleił się na środku jeziora. Dobrze, że facet jest ratownikiem i w wodzie zdjął z siebie wszystko i dopłynął do brzegu. Wielu by nie dało rady. Chiński ekspres + przeciekająca woda + małe spięcie i RIP.

Ale MOCCAMASTER nie jest chyba chińskim towarem. Z tego co wiem to go składają w Holandii no chyba że mam nie. aktualne info. Jestem wku.. bo kupiłem cały zestaw z młynkiem filtrami etc z myślą ze w weekend napiję się dobrej przelanej kawki. A tu taki fajfus. Jeszcze na dodatek zbiornik z wodą ma skazę która nie pękła jeszcze ale to pewnie kwestia czasu. W pon muszę ograć zwrot tego towaru jednak nie taki miałem zamysł kupując sprzęt.Jakbym wydał 200 ziko to bym jakoś  przyjął na klatę problem ale wydałem ponad 8 stówek na ten wehikuł i taka akcja. Teraz sam nie wiem czy brac taki sam model czy całkowicie inny czy iść do kawiarni na kawę.

Offline Mr. Sour

« Odpowiedź #22 dnia: 17 Kwiecień 2020, 19:55:25 »
Czy ten ekspres przypadkiem nie zaliczył dachowania podczas transportu? Piszesz o przeciekaniu, pęknięciu zbiornika. Chyba, że aż tak spadła jakoś wykonania. Wątek faktycznie do przeniesienia, więc nie śmiecę.

Offline wolskm01

« Odpowiedź #23 dnia: 17 Kwiecień 2020, 20:22:05 »
Ja chyba nie mogę przenieść tematu.
Co do upadku to wątpię. Chyba że przed transportem do mnie już został uszkodzony. Do mnie paczka trafiła w dobrym stanie i miała niestandardowy rozmiar więc zakładam że nie latała.

Offline hlary Mężczyzna

• Kancelaria Prawna
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Kwiecień 2020, 22:35:17 »
A ten sprzęt nie jest refurbished ? Teraz wiele firm ponownie sprzedaje towary które wymieniało na gwarancji jako nowe. Towary, które na taśmie produkcyjnej miały wady, po naprawie idą do sklepu jako nowe. Apple o tym informuje, że to są sprzęty refurbished. W zasadzie nowe, ale miały jakąś historię. Z tego co wiem wiele innych producentów o tym nie informuje. I było o tym głośno w prasie prawniczej. Bo ten ekspres przecieka i ma skazę .... Wygląda jakby był po naprawie. Często są one po dużej przecenie i okazyjnej cenie. Zapytaj ich o to.

Offline wolskm01

« Odpowiedź #25 dnia: 18 Kwiecień 2020, 12:26:26 »
A ten sprzęt nie jest refurbished ?
Oferta nie zawierała takiej informacji. W poniedziałek będę temat wyjaśniał.

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Kwiecień 2020, 16:40:05 »
hlary ale co ma dość wysokiej jakości Holenderska produkcja ekspresów do badziewnego kleju w pontonie? jakaś mądrość życiową mam z tego wyciągnąć? bo ewidentnie nie łapię czegoś

a z pękniętym zbiornikiem, to współczuję pecha, ale raczej nie musisz doszukiwać się drugiego dna

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi