Autor Wątek: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.  (Przeczytany 36060 razy)

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4831
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lipiec 2014, 12:18:50 »
Napisz PW do Rogera - powie ci wszystko o sitkach z ab

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lipiec 2014, 12:30:36 »
Sitka Faemy pasuja czyba nawet pod tamper 58.5mm

A 58mm tamper pasuje do oryginalnych Ascaso. No może poza pojedynczym. Bo tam chyba faktycznie nie wchodził dobrze. Ale z podwojnym kłopotów nie było.
LMWDP #469

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4425
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Lipiec 2014, 07:30:49 »
Powili poznaje ten ekspres i powiem tak głupi byłem, że chciałem go sprzedać jak dla mnie ma wszystko co potrzeba. Spienianie mleka opanowane do tego stopnia, że koleżanki mojej połówki robią maślane oczy na widok filiżanek do tego ciasteczko spodek i jestem domowym maczo.
PS Janusz ma jednak zajebiste podejście do klienta i dobrze że skończyliśmy własnie na tym produkcie mówię to całkowicie świadomie delektując się moim latte.
« Ostatnia zmiana: 13 Lipiec 2014, 08:23:44 wysłana przez manfred »

Offline shaqks

  • Wiadomości: 311
  • Ekspres: Kawiarka G.A.T Valentine/ Drip Hario 02 / Aeropress / Chemex(NS Aurelia 2)
  • Młynek: Mazzer Luigi Mini(F83e, Anfim Super Caimano, Mazzer SJ)
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Lipiec 2014, 08:20:56 »
boski żigolo vol.3  :lol2: mówiłem, że warto się ogarnąć? :D

Offline Jaro Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 862
  • Ekspres: tygielki, phin, Izzo Alex DuettoII
  • Młynek: Macap MX900
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Lipiec 2014, 10:50:13 »
 :brawa: wreszcie rozum zapanował nad emocjami  :ups:
Najbardziej boję się whisky, bo po whisky nie boję się niczego...

Offline mmorka

  • Wiadomości: 602
  • Ekspres: Bezzera Bz10, V60 1 i 2, AP, FP
  • Młynek: Eureka Mignon i parę ręcznych
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Lipiec 2014, 11:39:03 »



Offline Mario Barista Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 577
  • Ekspres: Ascaso Basic| Aero| Dripper| Chemex| FP|
  • Młynek: Ascaso I-2 mini| Elektra MXC|
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Lipiec 2014, 20:43:19 »
No! I żadne szkolenia ze spieniania nie potrzebne!  :ok:




Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4425
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Lipiec 2014, 20:51:50 »
No tak ale zapłaciłem to pojadę. Już jutro zawsze się człowiek czegoś dowie no i kawusi popije. A że trzeba zakupy fotograficzne zrobić to dwie pieczenie jeden ogień

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Lipiec 2014, 07:03:49 »
To koniecznie opisz swoje wrażenia ze szkolenia w tej firmie.

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4425
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Lipiec 2014, 07:22:21 »
Ale po co

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4831
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Lipiec 2014, 07:29:29 »
Bo jeśli fajne szkolenie to może kogoś zachęcisz, a jeśli kiepskie to ostrzeżesz :)

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Lipiec 2014, 07:33:35 »
Szczególnie, że część z nas zna "firmę właścicielską" owej działalności i może przekonać się do nich lub utwierdzić się w swoich przemyśleniach  ;)

ps. Manfred - jedynie opis zamieść, jak już stonujesz emocje po szkoleniu  ;D

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4425
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Lipiec 2014, 07:58:46 »
Po raz kolejny napisze nie jadę po to aby pisać recenzje to raz a po drugie nie widzę potrzeby aby im napędza klientów a tym bardziej odradzać. Firmę sobie wynalazlem sam po wpisaniu do Google. Kontakt był miły rzeczowy i na tym koniec

Offline piotr Mężczyzna

  • Wiadomości: 116
  • Ekspres: V60, Kalita, Aeropres, Bialetti Brikka, Sama Export, La Cimbali m21
  • Młynek: Dienes, Concept KM5120, Mazzer S.J
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Lipiec 2014, 19:15:38 »
Góral z krwi i kości ;)

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Ascaso Steel UNO Prof i nadgorliwa wysoka temperatura.
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Lipiec 2014, 19:29:31 »
Manfreda sprawa...
(ale jeśli każdy z nas by tak postępował to większość z nas kawę by piła z filipsa  :ohyda: bo kto miałby polecać dobre maszyny czy doskonałe ziarna?)[/size]

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi