Autor Wątek: Baratza Encore vs Ascaso i-2 mini vs Graef CM800  (Przeczytany 7264 razy)

Offline fubar

• Ekspres: Saeco Via Veneto
  • Młynek: Mazzer Super Jolly
Baratza Encore vs Ascaso i-2 mini vs Graef CM800
« dnia: 20 Czerwiec 2014, 15:09:14 »
Budżetowo do budżetowej kolbówki, myślę, że 1-2 podwójne na dzień. Ascaso nieco odstaje ceną od konkurentów:
Graef -500 zł, Baratza -580 zł, Ascaso - 670 zł.

Dobrze byłoby jakby części też był dostępne i niezbyt drogie.
A może coś zupełnie innego? Poluję na coś używanego, ale nie mam szczęścia, więc powoli trzeba będzie decydować się na tanią nówkę.

Offline KrzychK

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Baratza Encore vs Ascaso i-2 mini vs Graef CM800
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwiec 2014, 15:57:43 »
Baratza to chyba klon Gaggia MM
Na forum wątpię, aby ktoś miał i mógł porównać. Są opinie na CoffeeGeek'u i B ma tylko 3 opinie, Ascaso 21. Lepiej wypada A.
W wątku tuż obok jest opinia, że w przypadku Graef vs Ascaso lepiej Ascaso, miałem Ascaso, przez dwie godziny u kolegi miałem możliwość palcowania/mielenia Graef'a i osobiście wolę Ascaso. Czy wszystkie trzy młynki nowe? A serwis gdzie - Ascaso w PL, Graef też, a ten trzeci??

Magdalena

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Czerwiec 2014, 20:05:34 »
A gdzie znalazłeś Ascaso w tej cenie? Ja co prawda nadal czekam na kasę uwięzioną w sklepie internetowym który mi nie przysłał zamówionego Graef'a ale już coś kombinuję, żeby kupić bo w tym Graefie plastikowy uchwyt na kolbę mnie nieco niepokoi, że pęknie.

Offline fubar

• Ekspres: Saeco Via Veneto
  • Młynek: Mazzer Super Jolly
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwiec 2014, 20:15:08 »
Niestety jednak wyjdzie więcej. Znalazłem Ascaso za tyle w niemieckim sklepie z darmową wysyłką od 50euro, ale jednak tylko do niemiec, także trzeba sobie jeszcze doliczyć 20euro za wysyłkę. W polsce najtaniej za 720zł. Pytanie czy warto płacić prawie 50% więcej i brać ascaso zamiast graefa.

Offline D4rK89 Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: V60, Kalita, Aeropress, Acaia
  • Młynek: Comandante MK3
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwiec 2014, 22:12:07 »
Jak chcesz Ascaso to skontaktuj się z forumowym Januszem :) Myślę, że cenę zrobi Ci bardzo dobrą :)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi