Autor Wątek: Młynek Gaggia MDF- pytanie  (Przeczytany 1737 razy)

Offline Aninka

Młynek Gaggia MDF- pytanie
« dnia: 05 Październik 2019, 11:22:33 »
Witam, kupiłam młynek Gaggia MDF i mam pytanie czy to normalne, że przy mieleniu kawy sypie się przez ten otwór na dole. Najbardziej mi to przeszkadza jak namielam kawę i nie mam podstawionej kolby pod wylot. Na YouTube widziałam ten wylot z prawej strony a nie na środku. Można wtedy nadmiar z kolby dosypywać do pojemnika do którego mieli się kawa. A jak jest na środku wylot to przelatuje to co wsypię i leci na blat. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Może być, że zostało coś źle złożone?
« Ostatnia zmiana: 05 Październik 2019, 11:39:55 wysłana przez Aninka »

Offline Kekacz Mężczyzna

• Ekspres: Lelit MaraX V2, (było: RS V4 PID, Gaggia Baby Twin)
  • Młynek: Eureka Single Dose, Timemore Slim Titanium, (było: F4 Nano V2, Gaggia MDF Stepless)
Odp: Młynek Gaggia MDF- pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Październik 2019, 15:00:01 »
Brakuje osłonki, która właśnie uniemożliwia wysypywanie się kawy podczas mielenia przez wylot. Może się tylko obróciła, co się zdarza. Oglądnij karuzelę czy gdzieś ta osłona nie jest z tyłu.
Może poprzednik ją złamał, wyciągnął. Jest to część nr 19 na tym diagramie https://wiki.wholelattelove.com/images/2/2a/MDF_Parts_Diagram.pdf

http://mlservice.it/2m/separatore-macinacaffe-mdf

gaggia_mdf.jpg
« Ostatnia zmiana: 05 Październik 2019, 15:03:20 wysłana przez Kekacz »
W młynku: Prima Intenso
"Im więcej wiem o kawie, tym mniej wiem o kawie"

Offline Aninka

Odp: Młynek Gaggia MDF- pytanie
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Październik 2019, 16:55:38 »
Rzeczywiście coś było głęboko z tyłu po lewej, nie dałam rady wyjąć, przesuwając karuzelą wsunęło się  i bez rozkręcania pewnie nie wyjmę. Młynek jest na gwarancji i nie chcę rozkręcać. Ale jak to możliwe w nowym młynku?

Przesuwałam karuzelę ok 10min i pojawiła się ta przekładka. Teraz zasłania wylot i nie można jej przesunąć. Jak to powinno działać?

Działa :taktak: dziękuję za pomoc.

Jeszcze jedno pytanie, po co ta zasłonka z góry nad karuzelą? Na Twoim zdjęciu jej nie ma. Wydaje mi się, że jest na stałe przymocowana.
« Ostatnia zmiana: 06 Październik 2019, 12:59:47 wysłana przez Fux »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi