;

Autor Wątek: Espresso z pojedynczego sitka  (Przeczytany 2161 razy)

Offline wasku

  • Wiadomości: 304
  • Pomógł: 6
Odp: Espresso z pojedynczego sitka
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Czerwiec 2019, 23:52:15 »
Jeszcze jedna siódemka i będzie Jackpot - wygrasz wkrętarkę świecącą w ciemności   ;)
Obecnie: Eurocafe - El Salvador Finca San Joaquin

Offline kafcio Mężczyzna

  • Wiadomości: 334
  • Pomógł: 11
  • Ekspres: VBM Junior HX, Chemex, V60, Kalita, TCA-2, Gene Roaster
  • Młynek: Zenith 65E, Santos#4, Handground, Porlex
Odp: Espresso z pojedynczego sitka
« Odpowiedź #121 dnia: 15 Czerwiec 2019, 11:13:26 »
Musimy mieć jednakże świadomość, że bez względu na objętość/uzysk, zawsze espresso z pojedynczego sitka będzie inaczej smakowało niż pół doppio

Offline jancewicz

  • Wiadomości: 65
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: La Pavoni Europiccola, Nivona Romatica 855, Aeropress, Phin, French Press, V60
  • Młynek: Eureka Olympus 75, Severin KM 3873, MYM54
Odp: Espresso z pojedynczego sitka
« Odpowiedź #122 dnia: 15 Czerwiec 2019, 22:44:07 »
uno espresso
Wystarczy napisać po prostu espresso... Nie rozumiem o co tyle hałasu...

Offline jancewicz

  • Wiadomości: 65
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: La Pavoni Europiccola, Nivona Romatica 855, Aeropress, Phin, French Press, V60
  • Młynek: Eureka Olympus 75, Severin KM 3873, MYM54
Odp: Espresso z pojedynczego sitka
« Odpowiedź #123 dnia: 15 Czerwiec 2019, 22:47:31 »
Mnie interesuje tylko: 7g/14g/25s
Strasznie się ograniczasz i to w przypadku zmiennej, która jest przyjazna do modyfikacji...

Offline Krakus Mężczyzna

  • Wiadomości: 2379
  • Pomógł: 38
  • Ekspres: Ascaso Arc ++
  • Młynek: C40 IH RC, Niche Zero
Odp: Espresso z pojedynczego sitka
« Odpowiedź #124 dnia: 16 Czerwiec 2019, 18:45:07 »
i to w przypadku zmiennej, która jest przyjazna do modyfikacji...
O czym piszesz? Bo w takim sitku to raczej niczego nie zmodyfikujesz. Co najwyżej czas ekstrakcji albo ratio.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi