Autor Wątek: Młynek pod aeropress  (Przeczytany 2128 razy)

Offline haflinger

Młynek pod aeropress
« dnia: 28 Styczeń 2019, 16:12:45 »
Witam, robię kawę w aeropresie już jakiś czas, do mielenia używam młynka elektrycznego, ostrzowego. Planuje go wymienić na coś lepszego - mieli nierówno, przegrzewa kawę, a dodatkowo już prawie się rozpadł. Z tego co udało mi się wyczytać to ręczne młynki będą lepsze jakościowo w stosunku do elektryków (z ich przedziału cenowego), nie wiem na ile to prawda, ale gdybyście mieli doradzić co wybrać, to ręcznych się nie boję(pije 2-3 dzienne i robię tylko dla siebie). Kwestia budżetu, tu jest problem bo nie jestem w stanie ustalić sobie górnej granicy, młynek ma być praktycznie tylko pod ta metodę, z czasem kiedy przerzuce się na coś innego, wtedy wymienię też młynek, więc powiedzmy 400-500zł max, oczywiście jeśli jest coś za 300zł wartego uwagi, a przeskok jakość/cena nie jest duży w porównaniu do droższych młynów to zdecyduje się na ten tańszy. To takie moje główne kryterium - do jakiej kwoty opłaca się inwestować, w którym momencie zmiana jakości jest niewarta swojej ceny. Dzięki za pomoc.

Offline mlopus Mężczyzna

• Ekspres: HX GRIMAC Baristar SN 000009,Bialetti Experss Mini, LP Abile, LP Europiccola
  • Młynek: Mazzer Luigi Super Jolly DR, 1Zpresso Q2
Odp: Młynek pod aeropress
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Styczeń 2019, 16:18:19 »
To poczytaj wątek o chińskich młynkach, założenia i kryterium budżetu spełniają. Kazak będzie droższy, wilfa w cenie chińczyka.

Offline szym-h Mężczyzna

• Ekspres: phin, pl41tem
  • Młynek: Cunill Tron, mym54
Odp: Młynek pod aeropress
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2019, 16:19:13 »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi