Cześć!
Jestem Łukasz i właśnie otworzyłem palarnię kawy
BeMyBean W kawie siedzę od kilku (6-7?) lat. Zaczęło się od pracy w restauracji z kawą z lokalnej palarni, a potem już poleciało: kilka kawiarni specialty w Krakowie i palarnia z segmentu premium. W moim sercu i głowie gra jednak specialty więc oto i jest:
Moja dewiza to
Good coffee comes with good people czyli to czego doświadczyłem w branży i sam staram się pielęgnować. Kawa to dla mnie spotkania, rozmowa, wiedza, przyjemność czerpana z chwili.
Wypalając kawę staram się podkreślić jej charakter, w alternatywie szczególnie zależy mi na tym aby w odpowiednim stopniu rozwinąć ziarno nie doprowadzając jednocześnie to powstania goryczki i dymnych aromatów.
Zapraszam Was zatem na moją stronę internetową, FB i IG:
BeMyBean.plFB BeMyBeanIG BeMyBeanDla użytkowników forum przygotowałem dwa rabaty:
1. 20% rabatu dla 5 pierwszych zamówień z forum na kod:
szybkiWOK2. 10% rabatu na dla wszystkich forumowiczów, kod:
WOKKawy które szczególnie polecam to Kenya Mwendia i Burundi Mpanga. Jeden z krakowskich wyjadaczy kawowych powiedział o Kenii że to najlepsza Kenya jaką pił w ciągu ostatniego roku
Uwaga nie jest to klasyczna porzeczkowa Kenya, znajdzicie w niej dużo białych kwiatów i sok z białych winogron. Burudni natomiast jest z obróbki natural, jednak jest przy tym bardzo czysta z fajnymi aromatami śliwki nałęczowskiej
A jeśli chodzi o kawy do espresso to owocowa, kwasowa, nowofalowa: Peru Serapio oraz bardziej klasyczna, słodka Brazylia Sertaozinho.
Życzę Wam samych dobrych zaparzeń
Łukasz