Autor Wątek: ECM Classika II PID czy może coś innego?  (Przeczytany 23542 razy)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
Odp: ECM Classika II PID czy może coś innego?
« Odpowiedź #75 dnia: 22 Marzec 2024, 18:09:39 »
E&B Lab, bo jest wzmocniony.
Cafelat 8mm, bo pf zapina się jak przy oryginalnej 8,5mm na godzinę 6⁰⁰.
« Ostatnia zmiana: 22 Marzec 2024, 19:34:22 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline B737

• Ekspres: ECM Classika II PID <- Ascaso Arc
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Marzec 2024, 10:08:58 »
Dzięki wielkie! Kupiłem już w międzyczasie tego IMS jednak, zobaczymy. A uszczelkę dokładnie tą. Zobaczymy.

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Marzec 2024, 11:02:40 »
Kupiłem już w międzyczasie tego IMS jednak, zobaczymy. A uszczelkę dokładnie tą. Zobaczymy.
Z tego powodu, że prysznic E&B jest wykonany z grubszej blachy to jego średnica zewnętrzna jest większa niż IMS, więc uszczelka mniej się zagłębia, wchodzi w gniazdo grupy, inaczej mówiąc więcej wystaje, co w przypadku prysznica IMS jest odwrotnie, dlatego możliwa będzie taka sytuacja, pf będziesz zapinał na godzinę czwartą. Jeśli tak się stanie i będzie Cię to wkurzało, to napisz do mnie, a wyślę Ci gratisowo uszczelkę silikonową o grubości 8,5mm. Leży w szufladzie nieużywana.
« Ostatnia zmiana: 23 Marzec 2024, 11:04:55 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline B737

• Ekspres: ECM Classika II PID <- Ascaso Arc
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Marzec 2024, 13:56:54 »
Wielkie dzięki za gotowość do pomocy  :poklon: Chyba jednak nie będzie takiej potrzeby - właśnie odebrałem prysznic i go zamontowałem - z tą zamówioną uszczelką w ogóle nie byłem w stanie wpiąć portafiltra, co jest dziwne...

Musiałem przemontować oryginalną uszczelkę z ECM (które jest jeszcze w bardzo dobrym stanie po niecałych 2 latach), i wszystko gra i nie przecieka.
Tak to wygląda po zamontowaniu: https://photos.app.goo.gl/N1P8c9d9LRChJ6xR7

« Odpowiedź #79 dnia: 26 Marzec 2024, 19:23:20 »
zamówioną uszczelką w ogóle nie byłem w stanie wpiąć portafiltra, co jest dziwne...
:mhh: Mam prysznic IMS-a i przy tej silikonowej uszczelce pf szedł na godzinę czwartą. Może kształt prysznica zmienili, grubość? A może do góry nogami tę silikonową założyłeś? Upewniając się, uszczelka Cafelat 8mm?
« Ostatnia zmiana: 26 Marzec 2024, 21:02:31 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi