Autor Wątek: New Gaggia classic & Ascaso i1 mini = najtańsze poprawne espresso  (Przeczytany 12937 razy)

Gregorius

• Gość
Witam wszystkich, dla których picie kawy to pasja!

Dzisiejszy temat jest bezpieczniejszy w kontekście wczorajszej dyskusji odnośnie kaw, gdyż w Polsce nie ma dobrych niszowych producentów ekspresów i młynków.

Dlaczego uważam, że ten zestaw jest godny polecenia w kwestii przygotowywania espresso?

Gaggia classic to wieloletnia, sprawdzona, solidna konstrukcja i teraz jest produkowana we Włoszech. Obecna wersja posiada przydatne ulepszenia: obrotowa profesjonalna dysza do spieniania mleka jest wykonana w całości z metalu, a jej kształt sprawia, że spienianie mleka jest dużo wygodniejsze przy małych rozmiarów bojlera. Zarówno grupa jak i uchwyt filtra są wykonane z mosiądzu, co gwarantuje jednolitą i stabilną temperaturę oraz znacznie poprawia jakość przygotowanego espresso. Ekspres do kawy Gaggia Classic został wyposażony w trójdrożny zawór elektromagnetyczny, który zapewnia stałą kontrolę ciśnienia wody w uchwycie filtra.

Ascaso i1 mini został wyposażony w - co ważne - płaskie żarna, co gwarantuje równy przemiał oraz regulację mikrometryczną, która pozwala na idealne ustawienia mielenia pod espresso.

Nowy model ekspresu na razie dostępny jest tylko u jednego importera, i gdyby firma (przyjaciel forum) zdecydowała się na taki proponowany przeze mnie zestaw w cenie promocyjnej np: 1.999zł (nie wiem, jaką mają marżę), to sporo by sprzedali, oczywiście, jeśli byłoby to dla nich opłacalne i przyczyniłoby się do szerszej popularyzacji spożywania espresso w niezamożnej Polsce, gdyż jak wiemy bariera finansowa, skutecznie hamuje spełnianie naszych marzeń!

Pozdrawiam serdecznie,
Gregorius

Gregorius

• Gość
Odp: New Gaggia classic & Ascaso i1 mini = najtańsze poprawne espresso
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Grudzień 2018, 09:36:35 »
Zapomniałem dodać: kolba 58mm a żarna 54mm!

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudzień 2018, 09:49:45 »
Możesz edytować swoje wpisy. Nie rób kolejnych, jeśli nie musisz.

Offline piomic

• Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudzień 2018, 09:55:39 »
Nie karm, jeśli nie musisz.
;)

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Grudzień 2018, 09:57:24 »
Możesz edytować swoje wpisy. Nie rób kolejnych, jeśli nie musisz.

Dzięki, jeszcze nie zdążyłem do tego dojść.
A co sądzisz o mojej powyższej inicjatywie?
Pa!

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Grudzień 2018, 09:58:31 »

Offline wasku

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:04:21 »
Nowy dzień, nowa anegdota  :bry:
¯\_(ツ)_/¯

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:14:31 »
Nowy dzień, nowa anegdota  :bry:
A może by tak bez ironii?
Nie chciałbyś, aby Polacy pili więcej espresso, niż zalewajki z mielonej kawy z marketu? Myślę, że to pytanie retoryczne.
Pa!

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:22:17 »
Wątek o nowej gaggia classic już jest, o ascaso i1 bez liku. Kolejny wątek, który rozwadnia tylko forum. Forum to taki twór, którego zaletą jest uporządkowana formuła przypominająca drzewo katalogów. Od strumienia informacji są facebooki, instagramy i inne portale społecznościowe. Znajdź wątek o gaggia classic i pisz w tym wątku.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:29:17 »
Wątek o nowej gaggia classic już jest, o ascaso i1 bez liku. Kolejny wątek, który rozwadnia tylko forum. Forum to taki twór, którego zaletą jest uporządkowana formuła przypominająca drzewo katalogów. Od strumienia informacji są facebooki, instagramy i inne portale społecznościowe. Znajdź wątek o gaggia classic i pisz w tym wątku.

Marek.

Gdzie jest wątek o nowej Gaggii tej z tego roku, a to diametralnie różne maszyny. Poza tym w moim poście podnoszę inny aspekt.
Pozdrawiam

Offline pmichal Mężczyzna

• Ekspres: Cafelat Robot, Orea, Kalita
  • Młynek: Timemore 078 i 078s

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:45:49 »

Gdzie jest wątek o nowej Gaggii tej z tego roku, a to diametralnie różne maszyny. Poza tym w moim poście podnoszę inny aspekt.
Pozdrawiam

I każdy kto będzie chciał sparować ją z innym młynkiem i wyrwać jakiś rabat w zaprzyjaźnionym sklepie ma zakładać nowy wątek?

Kolega @pmichal podał linka.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:48:34 »

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:54:06 »
Poza insynuacją z Twojej strony, chciałem podnieść rozterki takiego plebsu jak ja, który chciałby rozkoszować espresso za mniej niż 2.000zł., bo nie stać ich na 5.000, 10.000 i więcej.
Pa!

Pozdrawiam

I każdy kto będzie chciał sparować ją z innym młynkiem i wyrwać jakiś rabat w zaprzyjaźnionym sklepie ma zakładać nowy wątek?

Kolega @pmichal podał linka.

Marek.

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Grudzień 2018, 10:54:31 »
Co w związku z tym, w twoim wątku też nie ma :O

Marek.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi