Autor Wątek: Eureka Mignon - Specialita  (Przeczytany 51538 razy)

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
Odp: Eureka Mignon - Specialita
« Odpowiedź #150 dnia: 18 Maj 2025, 16:23:03 »
Z tego co kojarzę, to dość często panel dotykowy psuł się w domowych Eurekach.

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #151 dnia: 18 Maj 2025, 17:32:07 »
Alternatywą do EUREKI może być młynek G-micron DIGIT DF64E. Ma większe żarna, lepszą regulację grubości mielenia, klosz i mieszek do SD, czyszczenie żaren bez zmiany ustawień i minimalną retencję.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline Juri007 Mężczyzna

• Ekspres: Ascaso Dream
  • Młynek: Ascaso i-2, Z.S.P. Niewiadów U40 typ 651 rocznik '91 i drewniano metalowy zabytak od babci Jadzi :D
« Odpowiedź #152 dnia: 20 Maj 2025, 17:00:20 »
Z tego co kojarzę, to dość często panel dotykowy psuł się w domowych Eurekach.

Właśnie dużo się o tym problemie naczytałem i raczej speciality nie kupię choć był to mój faworyt

• Młynek: Ascaso i-2, Z.S.P. Niewiadów U40 typ 651 rocznik '91 i drewniano metalowy zabytak od babci Jadzi :D
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Maj 2025, 17:03:30 »
Alternatywą do EUREKI może być młynek G-micron DIGIT DF64E. Ma większe żarna, lepszą regulację grubości mielenia, klosz i mieszek do SD, czyszczenie żaren bez zmiany ustawień i minimalną retencję.

Janusz ascaso i2 mini, który u Ciebie kupiłem działał bardzooo długo, 8 lat o ile się nie mylę. Gdyby E M Specialita po 3 lata miała już problemy to chyba by mnie szlak trafił. Lelit william pl72-p jest w podobnej cenie eureki aktualnie. Czy to dobry młynek?

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #154 dnia: 20 Maj 2025, 18:26:18 »
Na temat Lelita niech się wypowiedzą jego użytkownicy. Młynek i-2 mini jeśli jeszcze go masz a aktualnie coś mu dolega to możesz do nas przesłać. Przejrzymy, ewentualnie naprawimy i będzie działał kolejne 8 lat.
A oprócz młynka G-micron są nowe młynki ASCASO H64 a niebawem pojawią się ciekawe nowości z Chin. Zapraszam na COFFEE EUROPE EXPO. Można będzie się z nimi naocznie zapoznać.

« Odpowiedź #155 dnia: 25 Maj 2025, 09:39:22 »
Janusz ogólnie to sytuacja wygląda następująco. W młynku na silniku elektrycznym(wiadomo), komutator nie styka z szczotką w jednym miejscu. Próbowałem go reanimować ale bez wymiany komutatora nie ma szans. Sama wymiana nie wchodzi w grę bo jest to koszt podobny do całego silnika w tym młynku. Pytałem u okolicznych magików ile za taką usługę to liczyli ok 400zł, a sam niestety nie umiem tego zrobić choć dużo umiem. Kiedyś Twój syn polecił mi właśnie specialite ale... Prawda jest taka, że mimo faktu chęci posiadania tego młynka nie do końca zależy mi, żeby miał wyświetlacz i odmierzał w czasie dozę mielenia kawy. Nie jest to priorytet ale fajnie jak jest to młynek automatyczny. Lecz z drugiej strony jak ma się to psuć, a w specialicie czytając opinie w internecie LUBI, to jestem w stanie z tego zrezygnować. Podobała mi się też cena speciality, da się kupić ten młynek za mniej niż 2000zł i właśnie taki budżet mi odpowiada. Cenię Twoja wiedzę wziętą z lat doświadczenia dlatego liczę na merytoryczne odpowiedzi. Pozdrawiam

P.S. Gdyby młynek dało się kupić np na 10rat bez % to mogę podnieść nieco budżet.

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #156 dnia: 26 Maj 2025, 09:33:52 »
Da się kupić w systemie ratalnym 10 x 0%. Obawiam się jednak, że w tym tygodniu będzie problem. Dziś pakujemy sprzęty i jedziemy ustawiać stoisko na COFFEE EUROPE EXPO. Podczas targów raczej nie będzie na to czasu. Zapraszam do odwiedzenia nas.

« Odpowiedź #157 dnia: 26 Maj 2025, 10:52:28 »
0 x 0%

To nie musi być w tym tygodniu. Odezwę się za tydzień, pozdrawiam

Da się kupić w systemie ratalnym 10 x 0%
Cześć Janusz. Jak tam sytuacja z ofertą, dasz radę zrobić raty 0% np na te 10 rat? DF64 chyba będzie dla mnie dobrym wyborem. Czy te młynki są awaryjne?
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2025, 15:11:34 wysłana przez Fux »

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #158 dnia: 08 Czerwiec 2025, 20:00:12 »
Cześć,
Młynki te nie są awaryjne. Dość długo je już sprzedajemy bo od czerwca 2020 r i nie ma z nimi problemów. Da się zrobić system ratalny ale w tej sprawie proszę o kontakt na e-mail: [email protected].

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi