Jeśli jest jak piszecie, a stawiam, że wiecie co piszecie, to muszę w to się bardziej zagłębić i trochę się wstydzę, ale tylko trochę. Jeszcze raz, robię brazyliankę (zalewajkę) czym szybciej zamieszam, tym szybciej przerywam ekstrakcję, a jak to się ma do aeropresu, wiem, że macie rację, zgłębiacie temat od wielu lat w wiele osób, co eliminuje błędy, weryfikuje zadęcie, wymyślone teorie jednej osoby, której się np coś wydaje, za to kocham fora tematyczne, więc pozwólcie mi zrozumieć te zatrzymanie ekstrakcji przez zamieszanie. To jeszcze takie pytanie troszkę nie w temacie, to jak chcę wyciągnąć na raz wszystko z kilograma kawy, nie patrząc na strukturę naparu, który sposób najlepszy i jakie warunki trzeba spełnić, z takim pytaniem to chyba w temat tygielka powinienem się wbić.