Autor Wątek: Siemens eq6 czy De'longhi 350.55.B  (Przeczytany 4413 razy)

Offline carolbe

Siemens eq6 czy De'longhi 350.55.B
« dnia: 26 Listopad 2018, 23:00:10 »
Witam,

Zacznę od tego, że przeglądałem forum i będę przeglądał dalej jednak o siemensie eq6 nie znalazłem zbyt wiele a ekspres potrzebuję kupić jutro (prezent).

Sam w domu posiadam DeLonghi 3500s na kawy mleczne mimo jego wieku nie mogę narzekać (jakimś smakoszem nie jestem jednak bez mleka kawa nie jest zbyt dobra moim zdaniem)

Szukam ekspresu do 2000-2500zł przeglądając oferty siemens eq6 wg mnie wygrywa pod względem wyglądu ale nie to jest najważniejsze.

Nie znam się na ekspresach zupełnie potrzebuję kupić jak pisałem na prezent. Ważne jest żeby miał spieniacz rurka czy pojemnik jest to obojętne. Ważne jest żeby wchodziły wyższe szklanki co w delonghi patrząc na zdjęcie może być problemem.

Opis powyżej na wypadek gdyby ktoś mi polecił coś poza modelami z listy. Najważniejsze jest żeby ekspres długo służył bezawaryjnie :)

Moje 3 modele co znalazłem i rozpatrzam
1. Siemens EQ.6 300 TE613501DE
2. De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
3. Krups EA891D

W siemensie wyczytałem, że minusem jest że woda leje się do tacki i trzeba często wylewać.

Jestem otwarty na propozycje innych ekspresów gdyż nie znam się na tym zupełnie....

Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
Odp: Siemens eq6 czy De'longhi 350.55.B
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopad 2018, 07:10:00 »
Kup taki, który Ci się bardziej podoba i mieści szklanki takie jakie lubisz, będziesz pewnie zadowolony. Mimo podłej opinii wszelakich ekspresów automatycznych Krups w dyskusjach na forum wyróżnia się na tym polu więc może go pomiń. Pamiętaj, że wchodzisz na forum samochodów terenowych i pytasz się o suva do miasta. Nie oczekuj rzetelnej oceny, a jeśli dostaniesz jakąś pochlebną to od tak samo nieświadomego jak Ty użytkownika albo sprzedawcy. Nikt świadomy nie poleci Ci żadnego ekspresu automatycznego za 2500 zł.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi