Po kilku dniach z ekspresem pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne
Udaje mi się zrobić z 20gr kawy przy 30s ok. 50ml espresso (lub czegoś podobnego
)
Nie mam przezroczystych szklaneczek w tej pojemnosci, więc ciężko mi ocenić cremę,
ale zamówiłem sobie zlewki laboratoryjne 50ml to dokładnie zobaczę
Uczę się też spieniania mleka, na pewno jest w miarę ok, bo jego objętość podwajam, ale mam wrażenie, że to jeszcze nie to.
Spieniam małe ilości, na jedno capu, a to podobno trudniejsze niż większa ilość.
Chciałbym spróbować zejść z dozą kawy w dół, na początek może do 18g.
Przydałby mi się ktoś, kto wytłumaczyłby wszystko na żywo i pokazał na przykładzie do czego powinienem dążyć.
Ze wskaźnika temperatury nie korzystam, traktuję go bardziej jako bajer, ale myślę, że fajnie byłoby go wymienić na manometr, a najlepiej domontować manometr obok.