Autor Wątek: Severin km3874 żarna...  (Przeczytany 2305 razy)

Offline Lukas.troch Mężczyzna

• Ekspres: Kawiarka bialetti kawiarka Fagor, ekspres przelewowy, ekspres Zelmer Piano, ekspres Senseo, ekspres tchibo, Hario V60, AeroPress,
  • Młynek: Severin km3874 Severin KM3873
Severin km3874 żarna...
« dnia: 11 Wrzesień 2017, 19:31:53 »
Witam posiadam ten Młynek od kilku miesięcy i zastanawiam się czy można gdzieś kupić do niego nowe żarna np oryginalne lub jakieś zamienniki? Ogólnie pewnie zaraz powiecie ze ten Młynek to lipa ale ja go kupiłem na olx używany. Kupiony został przez właściciela w Niemczech i nie mogę nic złego o nim powiedzieć kawa ładnie równo zmielona, i co najważniejsze działa regulacja grubości mielenia mieli od pyłu do dość grubego przemiału rozmawiałem z właścicielem czy aby go nie modyfikował bo te młynki mają słabą opinię jak twierdzi nic nie robił. Z góry dziękuję za pomoc.

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Severin km3874 żarna...
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Wrzesień 2017, 22:19:00 »
Ale jesi jak piszesz mieli równo I ładnie to po co nowe żarna. Zamiennika nie znajdziesz raczej, a oryginał wycenisz w serwisie.
LMWDP #469

Offline Lukas.troch Mężczyzna

• Ekspres: Kawiarka bialetti kawiarka Fagor, ekspres przelewowy, ekspres Zelmer Piano, ekspres Senseo, ekspres tchibo, Hario V60, AeroPress,
  • Młynek: Severin km3874 Severin KM3873
Odp: Severin km3874 żarna...
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Wrzesień 2017, 07:49:40 »
Tak wszystko jest ok ale wiadomo młynek używany wiec pewnie długo nie pociągną już te zarna i dlatego myśle o nowych. Niestety w serwisie severina nie ma... :(

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi