Witam serdecznie.
Jestem tutaj nowy i w sumie trafiłem dlatego, że szukam ekspresu dla mojej narzeczonej na prezent urodzinowy.
Trochę już poczytałem i popytałem, ale im więcej tego tym mniej wiem

.
Szukam ekspresu tak do 1200 zł (jak będzie trochę droższy, a będzie się opłacało to dlaczego nie). Zastanawiam się nad używanym, który został zregenerowany bądź takim, który ma mały przebieg (narzeczona nie jest z tych pań, które potrzebują wszystko nowe prosto z salonu).
Znalazłem na allegro kilka, które zwróciły moją uwagę i chciałbym zapytać się Was, który wybrać i dlaczego.
Dla sprecyzowania co lubi moja Luba

. Otóż pije tak ok. 4 kawy dziennie (ja praktycznie nie piję, chyba że przy niej

). Jedna - dwie są to kawy mleczne. Dobrze jakby był w ekspresie pojemnik też na kawę mieloną.
A oto moje typy:
allegro.pl/siemens-eq7-extraklasse-onetouch-ekspres-pl-menu-i6907264085.html
allegro.pl/piekny-delonghi-perfecta-touch-5600-onetouch-gw-i6884135110.html
Tutaj facet daje 30 dni gwarancji. Ekspresy mają już jakiś przebieg, ale jak się pytałem to są po sprawdzeniu i regeneracji. Polecał mi ten Simensa.
Są też takie:
allegro.pl/ekspres-melitta-solo-e950-mlynek-spieniacz-fvat23-i6794021459.html#thumb/2
allegro.pl/ekspres-philips-hd8832-jak-saeco-lcd-milk-system-i6857399492.html
W tym przypadku facet polecał mi ekspres melitta, ale powiem szczerze, że nie znam tej firmy i mało jest opinii na temat tych ekspresów. Te dwa ekspresy ponoć pochodzą z jakiś prezentacji i mają bardzo mały przebieg. Przekonuje mnie do nich to, że mają gwarancję 24 miesiące
Jeszcze znalazłem coś takiego:
allegro.pl/philips-ep3510-3100-series-2016rok-gwarancja-ideal-i6909329790.html
Po tych wszystkich "przeglądach" najbardziej przekonuje mnie Simens. Proszę po pomoc bo chciałbym sprawić przyjemność dziewczynie i zobaczyć uśmiech na jej twarzy

.