Autor Wątek: Młynki od Chińczyka  (Przeczytany 253654 razy)

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
Odp: Młynki od Chińczyka
« Odpowiedź #675 dnia: 30 Styczeń 2024, 20:53:30 »
Pierwszego lutego będą jakieś promocje i kody rabatowe, mogę wtedy sprawdzić i Ci napisać ile by wychodziło za niego.

Dzięki chętnie poczekam na to co napiszesz.

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #676 dnia: 31 Styczeń 2024, 09:24:25 »
@MatteuszS , hej kupiłeś ten młyn poniżej, napiszesz coś więcej proszę?

Witam, witam i o zdrowie pytam!

Offline MatteuszS

• Ekspres: SDB, AP, V60, Clever
  • Młynek: DF83, SD40, 1zpresso Q2, komeś
« Odpowiedź #677 dnia: 31 Styczeń 2024, 17:04:57 »

Tak dokładnie ten, ogólnie to jestem zadowolony, ale żarno wymieniłem na stalowe też od starseekera, te z dłuższymi nacięciami końcowymi(nie wiem czy dobrze napisałem).

Z minusów to jest bardzo duży popcorning z którym sobie poradziłem poprzez wydrukowanie w 3d dysku NFC do niche zero i dostosowanie go do tego młynka(niedawno producent dał do sprzedaży lejek ktory też eleminuje ten problem).

Kolejny minus to elektrostatyka z którą radzę sobie za pomocą rdt(wtedy też retencja jest maksymalnie 0,1g bez żadnych pompek), ale wtedy powstaje kolejny problem wynikający z tego że ten młynek jest tak bardzo pochylony, co niektóre ziarna przyklejają się do ścianki i trzeba im pomagać, w momencie jak mam ten dysk to da się je popchnąć komfortowo, bo nie muszę się martwić że połowa ziaren mi wyleci z młynka.

A tak w skrócie to jest dość cichy jak to silniki dc, ma 200rpm co wydaje się być optymalne, nie ma problemów z żadnym rodzajem ziaren czy też z bardzo drobnym przemiałem. 20g do espresso mieli około 25s (czas bez dysku jak i z dyskiem jest porównywalny, ale z dyskiem przemiał wydaje się być równiejszy).
Jak byś miał jakieś konkretne pytania to wal śmiało.

Offline MatteuszS

« Odpowiedź #678 dnia: 01 Luty 2024, 09:13:16 »
Pierwszego lutego będą jakieś promocje i kody rabatowe, mogę wtedy sprawdzić i Ci napisać ile by wychodziło za niego.

Dzięki chętnie poczekam na to co napiszesz.

Jka
Bardzo lipne promocje są bo maksymalnie do 585$ da sie zbić, chyba najlepsza cena będzie na urodziny Ali ale to dopiero pod koniec marca. Teraz jedynie co to timemore S3 za niecałe 90$ da się kupić

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
« Odpowiedź #679 dnia: 01 Luty 2024, 09:34:50 »
Bardzo lipne promocje są

Chyba tak bo ten młynek w tej chwili  :-[ 3 303,28zł-1% to raptem 19zł.
Ale mnie nie bardzo chodzi o promocje, bardziej interesowało by mnie ile bym musiał jeszcze dopłacić i jak blisko zbliżę się wtedy do granicy 4000zł.
Nic na tą chwilę mam czym mielić i mogę sobie na spokojnie obserwować temat.
MatteuszS - Dziękuję za zainteresowanie.

Jka

Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline MatteuszS

« Odpowiedź #680 dnia: 01 Luty 2024, 09:45:53 »
To co Ci się wyświetla wprowadza w błąd bo jest to cena z VAT i bez promocji, w podsumowaniu na aliexpress byś na tą chwilę zapłacił 585$ (+/-2350zl), i w Polsce jeszcze około 300-400zl opłat celnych, czyli poniżej 3k, ale przy normalnych promocjach jestem pewien że idzie się zbliżyć do około 2300zl już całościowo ze wszystkimi opłatami.

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #681 dnia: 01 Luty 2024, 09:47:35 »
Jeszcze raz dzięki - w sobotę siądę sobie do tego na spokojnie.

Jka

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #682 dnia: 19 Luty 2024, 12:59:50 »
Mam trochę luźnej gotówki jakiś ekspres bym schował do szafy (nawet wiem który) bo i tak tylko stoi i się kurzy.
I może taki młynek w to miejsce bym sobie zapodał.
Jak to się tam kupuje będą jakieś dodatkowe opłaty?
Miał ktoś do czynienia z tą firmą.

https://pl.aliexpress.com/item/1005006401743323.html?spm=a2g0o.cart.0.0.21c3452cTORYVK&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

A po co mi on? jeszcze nie wiem (ale ma regulacje obrotów) :lol2:

Jka

Nic na tą chwilę mam czym mielić i mogę sobie na spokojnie obserwować temat.

w sobotę siądę sobie do tego na spokojnie.

Dopiero w ta sobotę mogłem na spokojnie usiąść do tego tematu iii zrezygnowałem z zakupu tego młynka.
Kupiłem coś europejskiego :redface:

Jka

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
« Odpowiedź #683 dnia: 05 Sierpień 2024, 12:07:32 »

Tak dokładnie ten, ogólnie to jestem zadowolony, ale żarno wymieniłem na stalowe też od starseekera, te z dłuższymi nacięciami końcowymi(nie wiem czy dobrze napisałem).

Z minusów to jest bardzo duży popcorning z którym sobie poradziłem poprzez wydrukowanie w 3d dysku NFC do niche zero i dostosowanie go do tego młynka(niedawno producent dał do sprzedaży lejek ktory też eleminuje ten problem).

Kolejny minus to elektrostatyka z którą radzę sobie za pomocą rdt(wtedy też retencja jest maksymalnie 0,1g bez żadnych pompek), ale wtedy powstaje kolejny problem wynikający z tego że ten młynek jest tak bardzo pochylony, co niektóre ziarna przyklejają się do ścianki i trzeba im pomagać, w momencie jak mam ten dysk to da się je popchnąć komfortowo, bo nie muszę się martwić że połowa ziaren mi wyleci z młynka.

A tak w skrócie to jest dość cichy jak to silniki dc, ma 200rpm co wydaje się być optymalne, nie ma problemów z żadnym rodzajem ziaren czy też z bardzo drobnym przemiałem. 20g do espresso mieli około 25s (czas bez dysku jak i z dyskiem jest porównywalny, ale z dyskiem przemiał wydaje się być równiejszy).
Jak byś miał jakieś konkretne pytania to wal śmiało.

Hej, @MatteuszS , dzięki za odpowiedź.
Czy z perspektywy używania pół roku tego młyna jesteś zadowolony, poleciłbyś go?
 Mazzerowskie żarno by tam nie podeszło?

Podoba mi się e55, ale mało jest na jego temat w necie i ten zewnętrzny zasilacz...

Offline MatteuszS

« Odpowiedź #684 dnia: 05 Sierpień 2024, 14:11:06 »
Jestem zadowolony, nie miałem z nim żadnych problemów, zwykle używam go do kawy mlecznych. Ale ten młynek też posiada zewnętrzny zasilacz, tak jak pewnie 99% chińskich konstrukcji, ze względu na gotowy certyfikat na takie zasilacze.

Zastanawiałem się o włożeniu żadna mazzera, bo było na sprzedaż na forum, bo wydaje mi się że najprawdopodobniej by podeszło, ale finalnie stwierdziłem że nie będzie zbyt dużej różnicy.

Jak byś bardzo chciał tani młynek że stożkiem 63mm, to może popatrz na też starseekera, ale w designie edge, na Instagramie reklamowali że mają go zaprezentować w dwóch nowych wersjach, z płaskimi 64mm i stożkiem 63mm. Bo najbardziej irytujące jest to, że przy rdt ziarenka się przyklejają ze względu na pochylenie, tak jak wcześniej pisałem, a konstrukcja edge jest pionowa.

« Odpowiedź #685 dnia: 06 Sierpień 2024, 07:35:42 »
Hej, dzięki za info, a te młynki nie mają czasem żaren 48mm?
Z płaskimi 64mm to te brzydactwa jak itop 40 z tym "lejkiem" były .
Zainstalowałem Insta, coś tam próbuję podejrzeć...

Offline MatteuszS

« Odpowiedź #686 dnia: 06 Sierpień 2024, 09:50:20 »
Hej, dzięki za info, a te młynki nie mają czasem żaren 48mm?
Z płaskimi 64mm to te brzydactwa jak itop 40 z tym "lejkiem" były .
Zainstalowałem Insta, coś tam próbuję podejrzeć...

Ten na zdjęciu w prawym górnym rogu to 48mm, tutaj masz zdjęcie na którym lepiej widać różnicę między tymi trzema wersjami

https://www.instagram.com/p/C5VKnF4OZQL
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2024, 09:53:19 wysłana przez MatteuszS »

« Odpowiedź #687 dnia: 06 Sierpień 2024, 11:08:59 »
Hej, faktycznie  :picardpalm: , 63mm to będzie stożek ( jak Mazzer),  64mm musi być płaskie!

Dziękować!

Offline Krzychu304 Mężczyzna

• Ekspres: Rancilio s24
  • Młynek: hendi 208878/quamar m80, eureka atom 75
« Odpowiedź #688 dnia: 01 Październik 2024, 10:41:00 »
Zamówiłem takie ustrojstwo, zobaczymy co z tego wyjdzie

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #689 dnia: 01 Październik 2024, 11:26:52 »
Ciekawe ile cła i czy dowalą a może jeszcze czegoś.

Jka

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi