Autor Wątek: La Cimbali M39 Dosatron / Faema E98 RE / Gaggia D90 Evo - który wybrać?  (Przeczytany 2110 razy)

Offline Dominisiad

Dzień dobry!
Piszę na forum, ponieważ stanęłam właśnie przed wyborem ekspresu do dopiero powstającej knajpy. Dopiero zgłębiam tajniki świata kawy, dlatego nie jestem w stanie sama podjąć decyzji - stąd prośba do Was, drodzy forumowicze.
Szukam ekspresu dwugrupowego, który miałby działać w lokalu gastronomicznym - nie będzie to typowa kawiarnia, aczkolwiek w miejscowości w której będzie znajdował się lokal, wypicie dobrej kawy graniczy z cudem (chcemy to zmienić) ;)
Po rozmowach z kilkoma osobami, które na co dzień zajmują się kawą, mam jeszcze większy mętlik w głowie, ale na ten moment "na tapecie" zostały trzy ekspresy:
- La Cimbali M39 Dosatron,
- Faema E98 RE,
- Gaggia D90 Evo.
Czy któryś z nich szczególnie byście polecili? A może szczególnie odradzili? Pewnie są jeszcze inne modele, o podobnej charakterystyce, które byście polecili - jakie?
Z góry dziękuję za wszelkie rady :)
Pozdrawiam!

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: La Cimbali M39 Dosatron / Faema E98 RE / Gaggia D90 Evo - który wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Czerwiec 2017, 19:02:56 »
Do not worry, kup ładniejszy ;). Wszystkie są ok. Gaggia może jest jakimś najnowszym modelem? Nie wiem dokładnie. Podaj jakieś cechy charakterystyczne, specyfikację techniczną...

Offline Dominisiad

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwiec 2017, 19:39:28 »
Podaję link ze specyfikacją ekspresu Gaggia :) http:// www. gaggia.ie/machine/gaggia-d90-evolution/

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Czerwiec 2017, 21:12:59 »
- La Cimbali M39 Dosatron,
- Faema E98 RE,
- Gaggia D90 Evo.

Spory rozrzut cenowy. Od kilkunastu tysięcy do kilkudziesięciu. Plus młynek, zmiękczacz i akcesoria... Rzeczywiście chcesz tyle wydać na sprzęt ? Możesz przybliżyć w jakim budżecie chcesz się zmieścić ?
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi