Dzień dobry Państwu,
Przeczytałam już sporo wątków o zakupie ekspresu, które ostatecznie skierowały mnie bardziej do grupy ekspresów kolbowych niż typu "One Touch". Czy słusznie? Sporo jest porad dotyczących użytkowania tych ekspresów w domu. Pytanie co z biurem. Założenia są takie:
- około 12 osób, około 20-25 kaw dziennie, większość pije z mlekiem
- może być konieczne zrobienie kilku kaw "pod rząd" z uwagi na wspólne posiedzenia kawowe
- rano nie powinien nagrzewać się zbyt długo aby nie irytować ewentualnych pracowników spragnionych pobudki
- "tylko sprawnie" nie jest jednak priorytetem, liczy się bardzo maksymalnie dobra kawa jaką można przy tej cenie osiągnąć
- piszemy gry więc sprzęt powinien być trochę geekowy i hmm "interesujący"

powiedzmy mniej kojarzący się z hasłem "sieciówka"
- serwis - zakup dla firmy, gwarancja powinna przewidywać użytkowanie w biurze a serwis powinien być dostępny
- początkowo myśleliśmy o cenie około 1500-2000 ale jak rozumiem w tej cenie to ewentualnie ekspres ciśnieniowy nie kolbowy? dlatego roważamy kowtę do 5000 jeśli będzie warto tyle wydać
- fajnie gdyby sprzęt był w miarę trwały i kompaktowy ze względu na małą ilość miejsca
Bardzo dziękuję, juz z góry, wspaniałym forumowiczom i znawcom za światełko we mgle. Nie wszyscy mamy taką wiedzę i obycie jak Państwo, ale większość z nas tęskni za taką pyszną kawą o jakiej Państwo piszą w swoich wątkach

.