Autor Wątek: Wybór (lub odpuszczenie kupna) ekspresu do domu  (Przeczytany 7664 razy)

Offline wowa50

• Ekspres: deLonghi EC200CD
Odp: Wybór (lub odpuszczenie kupna) ekspresu do domu
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Listopad 2016, 11:28:33 »
Kawiarkę-znam ale raczej odpada bo mam indukcję i jednak żona preferuje coś "łatwiejszego"...;)
z tego samego powodu odpada pewnie  syfon -choć do końca nie orientuję się chyba o co chodzi...
Myślę, że należy drążyć temat-skałę powoli a skutecznie i pozostanę na razie przy dobrym młynku, dobrych ziarnach i moim deLonghi ;)
Rozumiem, że młynki żarnowe na allegro po100 zł to jakieś żarty i na nich się nie skupiam (a swoją drogą co w nich nieteges- wykonanie,jakość?) tylko nie mam pojęcia czego szukać- czytałem wprawdzie trochę na forum ale zbyt tego dużo- potrzebuje konkretniejszych danych...
w dziale Pchli targ Martin Eden zamieścił dziś coś takiego:

100-sprawny-profesjonalny-mlynek-do-kawy-mazzer-CID619-IDiDwXL
czy ktoś mógłby mi zweryfikować czy warto kupować-zważywszy na moje niewygórowane wymagania....

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
Odp: Wybór (lub odpuszczenie kupna) ekspresu do domu
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Listopad 2016, 18:51:16 »
co w tanich młynkach nieteges? ja myślę, że powinno się zadać pytanie co w nich teges ;) kiepskie żarna(o ile w ogóle są, bo niektóre są ostrzowe - temat milion razy wałkowany na forum), słaby silnik, słaba jakość wykonania... w markecie ostatnio jakiegoś krupsa żarnowego czy inne delonghi oglądałem, słabe to jakieś w rękach... do tego widząc jak wyglądają żarna w tych wynalazkach(też na forum były zdjęcia) i porównując to do nawet taniego młynka ręcznego można mieć poważne wątpliwości co do jakości tych pierwszych... ale target takich młynków to ludzie, którzy nie piją dobrej kawy.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi