Autor Wątek: Co wybrać? - Mobilny ekspres bez podłączenia do sieci  (Przeczytany 2989 razy)

Offline Michał88 Mężczyzna

• "Spizarnia MiKo"
    • Girls From Your City - No Selfie - Anonymous Sex Dating
  • Ekspres: DeLonghi ECAM 22360B
  • Młynek: Fiamma MCF C
Co wybrać? - Mobilny ekspres bez podłączenia do sieci
« dnia: 24 Październik 2016, 14:58:45 »
Witam wszystkich
To mój 1 temat. Zakładam post, ponieważ wpisując w wyszukiwarkę nie znalazło tematu.

Potrzebuję się zaopatrzyć w ekspres który na co dzień stałby w lokalu (początki więc kaw robię ok 10 dziennie), ale chciałbym zabrać go na katering i sprawnie obsługiwać imprezę bez podłączenia wody z sieci.
Problem polega na tym że jak mam jakiś model na oku i dzwonię do serwisu lub przedstawiciela za każdym razem usłyszę coś innego, lub może - czyli rób człowieku na własną odpowiedzialność.

Najchętniej wyposażyłbym się w używany ekspres 2 grupowy do 5 tys, a na imprezie pod stołem postawił 20l baniak ze świeżą wodą i coś na zlewki. Niestety usłyszałem że pompa może po 3 miesiącach paść i żaden producent nie robi 2 grupowych pod takie napełnianie (tylko sieć). Niby można zainstalować zawór 1-kierunkowy na wężu ale takie napełnianie będzie trwać dłuuugo.
Ewentualnie mogę osobno kupić pompę wody, powiedziano mi że taki sprzęt nazywa się "flow deep" ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego.
Zostają też mniejsze ekspresy 1 grupowe które mają i bojler i zbiornik na wodę np Gaggia GD ONE

Problem w tym że nie ma teraz na rynku konkretnie tego modelu żeby kupić (używanego), a nie dotarłem jeszcze do innych ekspresów tego rodzaju.

I tu moja prośba, żebyście podpowiedzieli mi:
- jaki ekspres 1grupowy można zastosować zamiast Gaggia gd one?
- czy to prawda ze Gaggia po przejęciu przez Philipsa dużo opuściła się z jakością?
- może jednak są jakieś ekspresy 2grupowe które poradziłyby sobie z pobieraniem wody "z pod stołu"?
- ewentualnie jeżeli ktoś korzystał z 2grupowego z pompką do wody może się wypowiedzieć na ten temat.

Dziękuję i pozdrawiam

*Link Removed* - *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* - No Verify - Anonymous Sex Dating - *Link Removed*

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Co wybrać? - Mobilny ekspres bez podłączenia do sieci
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Październik 2016, 16:00:53 »
Kup sobie 2-grupową Lineę La Marzocco. Jest to bardzo dobry ekspres o małych i wygodnych gabarytach. Ma zewnętrzną pompę, która może czerpać wodę z baniaka stojącego obok niej lub dla bezpieczeństwa nieco powyżej.

Offline ristretto Mężczyzna

• Ekspres: Jest: Sage BES875 Był: Lelit PL042EMI; Phin

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Październik 2016, 16:12:11 »
We wspomnianym przeze mnie ekspresie nie potrzeba żadnej dodatkowej pompy. Często sam korzystałem z takiego rozwiązania na różnych targach...

Offline Michał88 Mężczyzna

• "Spizarnia MiKo"
    • Girls From Your City - No Selfie - Anonymous Sex Dating
  • Ekspres: DeLonghi ECAM 22360B
  • Młynek: Fiamma MCF C
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Październik 2016, 16:31:29 »
Dzięki za odpowiedzi :)

Co do ekspresu - sprzęt super ale cenowo nieosiągalny :/

Dzięki za podpowiedź z prawidłową nazwą pompy :) - prawdopodobnie dużo lepszym rozwiązaniem będzie dla mnie kupienie 3x tańszego ekspresu i pompka.

Będę jeszcze szukać czegoś 1grupowego (bo obecnie do lokalu w zupełności wystarczy, a 2 grupy są z myślą na przyszłość i imprezy gdzie trzeba szybko i dużo)
*Link Removed* - *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* *Link Removed* - No Verify - Anonymous Sex Dating - *Link Removed*

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Listopad 2016, 16:14:15 »
Moja propozycja - ASCASO BAR 1GR lub ASCASO BAR 2GR Compact. Oba z własnym zbiornikiem na wodę.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline roger

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Listopad 2016, 20:53:56 »
od dawien dawna tak używamy Rocketa Evo (i nie tylko my) i kłopotów nie ma :)
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi