Autor Wątek: Ekspres do domu do ok 4k  (Przeczytany 2851 razy)

Offline sirmariano

Ekspres do domu do ok 4k
« dnia: 31 Lipiec 2016, 23:29:03 »
Cześć.

Coraz mocniej zastanawiamy się z żoną nad ekspresem. Raczej do kaw mlecznych a zwłaszcza do dużych szklanek. Już byłem w ogródku witałem się z gąską a konkretnie z DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W aż trafiłem na to forum gdzie wszyscy piszą, że to syf. Wtedy wyszło, że musze podnieść budżet i wtedy do wyboru mam Nivona 838 albo Jure E6/E60 (chociaż one chyba odpadają ze względu na niską wylewke) . Generalnie potrzebujemy czegoś co po wciśnięciu guzika zrobi nam Latte pobierając sobie mleko z kartonu a nie specjalnego pojemnika (bo odpada jedna rzecz do czyszczenia). Nigdzie nie widzę jak wysokich szklanek można użyć w 838. Ktoś podpowie?

Generalnie wszystko wskazuje na Nivona 838. Czy to dobry wybór dla kogoś kto zrobi maks 4 kawy dziennie i  smak kawy dzieli na "czuć kawe albo jej nie czuć" (obecnie w naszym życiu dominuje rozpuszczalna). A może lepiej kupić tańszego 777 lub jeszcze prostszy model?

Pozdrawiam
Mariusz
« Ostatnia zmiana: 31 Lipiec 2016, 23:32:03 wysłana przez sirmariano »

Offline roger

• Ojciec Założyciel
Odp: Ekspres do domu do ok 4k
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2016, 23:36:53 »
838 to bardzo dobry wybór
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Offline sirmariano

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Sierpień 2016, 12:04:12 »
Ktoś z was ostatnio kupował ten model? Pytam czy może widział ktoś jakaś dobrą promocje na Nivone 838?

Offline roger

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Sierpień 2016, 12:15:11 »
zapraszam na PW :)
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Offline grex

• Ekspres: Phin, Moka, Aeropress+FlaVin sRGB, Slowpresso, Frenchpress
  • Młynek: Eureka single dose
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpień 2016, 14:10:21 »
Czy to dobry wybór dla kogoś kto smak kawy dzieli na "czuć kawe albo jej nie czuć"
to chyba znaczy, że nie próbował dobrej kawy i tym napoju szuka głównie kofeiny...

Jeśli  chcecie kupować kawę wysokiej jakości to są znacznie doskonalsze sposoby parzenia od automatu, a jeśli nadal ma to być wyprana z nut smakowych marketówka to z kolei trochę szkoda wywalać 4k na zakup sprzętu, który i tak nie poprawi jej kiepskiego smaku.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi