Cześć, z forum korzystam z przerwami od dobrych kilku lat i muszę podziękować wszystkim aktywnie udzielającym się za zdobytą dzięki wam wiedzę
W związku z faktem, że bywało, że korzystałem z forum naprawdę często, to tym bardziej byłem zdziwiony, że nigdy nie utworzyłem konta. No cóż, dziś nadszedł ten moment, pewnie głównie dlatego, żeby odblokować dostęp do działu kupię/sprzedam

Co do moich przygód z kawą: zaczęło się od kawiarki i kawy mielonej w sklepie "na zlecenie", potem trafiłem na młynek hario, później przez tanie ekspresy kolbowe, aż dotarłem na forum i zapragnąłem porządnego espresso. Po lekturze forum zaopatrzyłem się w ówczesną nowość na rynku - gaggia classic pro i mlynek baratza sette 30, i po kilku gruntownych przeróbkach ekspresu i po wielu próbach udało się wreszcie w warunkach domowych wypić upragnione espresso

Potem doszły zestawy podróżne typu porlex+airpess, frenchpressy i ogólnie zostałem głównym specem od kawy wśród rodziny i znajomych

Aż w końcu nadszedł czas (starość?) że wygodnictwo i utylitaryzm zaczyna brać górę nad celebracją samego rytuału parzenia czy jakością i zaczynam spoglądać w stronę ekspresów automatycznych