Autor Wątek: Jura Impressa s70 - kupno kulki łożyska oraz naprawa młynka  (Przeczytany 2899 razy)

Offline Salvien

• Ekspres: Melitta Look DeLuxe
  • Młynek: Graef CM800
Cześć,
Mam pewien problem z ekspresem jura impressa s70. Czy wie ktoś z was jaki jest model katalogowy lub jaka kulka łozyska pasowała by do wlożenia w miejsce obok młynka, a mianowicie obok mechanizmu na zdjęciu. Zastanawiam się nad kupnem
Problem młynka polega na tym że, część górna młynka wchodzi na obrecz, która zmniejsza lub zwieksza zmielenie ziarna. Wszystko jest okej jak nakladam obrecz z górna czesc mlynka poza ekspresem, wtedy te bolce wchodza pod te kolo i faktycznie sie na tym kreci, zaś jak wsadzę całośc już do ekspresu i próbuję włożyć to część z górna częścia młynka jest jakby za wysoko, przez co płaski element nie może wejść pod koło które steruje zmieleniem ziarna. Wiecie może w czym leży problem. Coś podobnego co mi nie wychodzi "Replace Conical Grinder Burrs in Jura Coffee Machines" <- nie moge wstawic linku, wiec daje tytul, czas na filmiku 23:40
Dziekuje za pomoc :)

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Jura Impressa s70 - kupno kulki łożyska oraz naprawa młynka
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2016, 17:32:11 »
Wstaw link ze spacją za www; ja go poprawię.
Warto, aby fotki były większe i obrazowały problem.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline sccoty Mężczyzna

• Ekspres: La Marzocco Strada Gr1
  • Młynek: Mahlkonig ek43, Mazzer Major Timer Mod
Odp: Jura Impressa s70 - kupno kulki łożyska oraz naprawa młynka
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maj 2016, 12:26:42 »
kulka koszt 6zl , element z dziurkami montujesz do młynka pamiętając o kulce i sprężynce pod nią  później dopiero element z żanrem chyba że masz już także połamane zaczepy ...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi