Autor Wątek: Proszę o radę wyboru ekspresu, używany do 4000 zł  (Przeczytany 2470 razy)

Offline mr_j

• Ekspres: Arrarex Caravel, Giotto, Chemex, Hario V60-02, Aeropress, Phin, Kawiarka
  • Młynek: Ascaso i-mini, K6 Compak, Hario Slim, C40, Kuma 83mm
Proszę o radę wyboru ekspresu, używany do 4000 zł
« dnia: 31 Marzec 2016, 16:50:56 »
Czas na zmiany z ascaso. Drodzy, proszę o radę.
Trudno mi zdecydować. A kolejne modele, które biorę pod uwagę są coraz droższe.
Biorę pod uwagę używane sprzęty do 4000 zł.
Jestem miłośnikiem espresso. Powtarzalne i smaczne espresso to jest to. Białe to rzadkość, jedna dziennie.
Lepsza dźwigienka, czy przycisk w Musice ? Jak to jest z tą preinfuzją, korzystacie w e61 z dźwigienką ?

Przyglądam się na dzień dzisiejszy:
Rocket Giotto Premium v1 lub v2,
Faema Carisma S1
Nuova Simonelli Musica AD

pozdrawiam
Marcin

Lobo_M

• Gość
Odp: Proszę o radę wyboru ekspresu, używany do 4000 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwiecień 2016, 00:23:13 »
Aktualnie na pchlim targu masz kilka moim zdaniem naprawdę fajnych ekspresów do kupienia. Skoro budżet do 4000, wiec nie szukasz raczej z pompą rotacyjną, przez to masz łatwiej niż ja miałem;-)
Jest Rocket Giotto plus v2 za 3600 Lelit PL62 tyle ze przekracza lekko twój budżet 4700, jest i faema. Jak widać masz w czym wybierać, oceniałem te oferty?

Offline elemrdrago Mężczyzna

• Ekspres: Rocket Appartamento, V60, AP, Phin, Kalita, Chemex
  • Młynek: Comandante, Mazzer Mini, Hario MM-2 (sic!), wyciskarka soków SANO ;)
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwiecień 2016, 11:15:41 »
Hej,

ja mam taki sam problem i prawie identyczny budżet- może stanowimy dla siebie konkurencję  :hihihi:?
Na początku myślałem o nowej Unice...ale teraz bardziej skłaniam się za używaną "lepszą" maszyną..mogę nawet jeszcze trochę kasy dorzucić ale nie za dużo  :-[
Interesujący i ładny jest ten Rocket Giotto plus v2 ale ciekawe w jakim stanie po tych paru latach :/

Pozdrawiam

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwiecień 2016, 11:37:08 »
Będę miał niedługo ekspres ALEX DUETTO z 2010 r z podwójnym PIDem do sprzedaży po naprawie i przeglądzie u nas. Więcej na priv lub e-mail.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline PiotrekBM Mężczyzna

• Ekspres: LM LM
  • Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Kwiecień 2016, 11:56:12 »
 Mam do sprzedania Lelit Mara Pl 62, uzytkowany niecałe 2 miesiące, pierwszy właściciel. Kupiony w Cafemax, gwarancja do lutego 2017.W pełni sprawny. Wszystkie dodatki dołączone przez producenta,łacznie z oryginalnymi pudełkami.Sprzedaje bo chce kupić DB. Cena 4700 zł (do rozsądnej negocjacji), nowy 5600zl.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi