Autor Wątek: III Festiwal Kawy w Łodzi  (Przeczytany 24637 razy)

Offline don Cicio

• Ekspres: Gaggia Classic; Ca phe Phin;
  • Młynek: Demoka M-207;
Odp: III Festiwal Kawy w Łodzi
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Czerwiec 2013, 10:13:04 »
Cóż za wyrafinowane podniebienie.....
 :evil: :evil: :evil:
MSŚ

Offline Poe Mężczyzna

• Ojciec Założyciel
    • PopularCoffee Blog
  • Ekspres: The Gabi, V60, Chemex, Aeropress, Wilfa Svart, American Press, AltoAir, Kalita, Acaia Pearl i Acaia Lunar
  • Młynek: Comandante MK3 Nitro Blade
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Czerwiec 2013, 10:37:24 »
70/30 też już dla mnie jest zbyt 'karpiowate' od robusty.... brrr...

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Czerwiec 2013, 13:33:04 »
Podczas zeszłorocznego Festiwalu był pomysł by postawić stół dla domowych baristów by sprawić im radość w porównaniu swoich maszyn. Nie wiem jak ten pomysł ma być realizowany w tym roku, bo nie jest łatwo targać swój sprzęt przez pół Polski a potem obowiązek by spędzić na Festiwalu trochę czasu i pilnować ekspres, tamper .... Może po prostu Janusz postawi tam różnorakie maszyny do samoobsługi, testowania i porównania. Czy w tym roku zawita i Roger na Festiwal ? Było by fajnie w jednym miejscu porównać Ascaso & Rocket .   

Offline roger

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Czerwiec 2013, 22:20:54 »
niestety, oficjalnie nie będzie nas na Festiwalu. Trochę termin niefortunny - akurat 12.10 mamy uroczystość rodzinną, tydzień później jest HOST w Mediolanie itp..
Być może uda nam się "wpaść" na chwilę w piątek.
Jeśli będzie któraś z zaprzyjaźnionych nam firm, możemy Rocketa użyczyć. Jednak test musiałby być wykonywany przez "osoby postronne"  nie na stoisku firmy oferującej konkurencyjny sprzęt.
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Czerwiec 2013, 23:11:21 »
Dowiaduję się że jednak mają być zawody Home Barista i to każdy na swoim sprzęcie. Dopiero jeżeli nie uda się przywieźć swój sprzęt to organizator ma postawić domowe maszyny. Nie do porównania ale do mistrzostw w latte art, bo mają to być Pierwsze Mistrzostwa Polski Home Baristów. Organizator jeszcze piszę :
Przewidujemy udział  finalisty Mistrzostw Świata Baristów w Melbourne, Francesco Sanapo http://www.baristaprima.com/Meet%20Francesco . Prezentacje na temat jakości i znaczenia wody dla potrzeb kawy poprowadzi Ronny Billemon. Ronny to prawdopodobnie jedyny tak wysokiej klasy specjalista w dziedzinie jakości wody, który będąc jednocześnie utytułowanym baristą, doskonale potrafi połączyć wiedzę w tych dwóch dziedzinach. 

Roger, wiem że pan J. w zeszłym roku wysilał zaproszenie uczestnictwa do waszej firmy chociaż mu nie było to na rękę. Rocket ekspresy się same bronią i nie ma o czym polemizować i porównywać sprzęt na stoisku innej firmy ( pewnie też by nie brali pod uwagę taką możliwość ). Był pomysł by WOK miał swoje stanowisko na targach, można pomyśleć o ekspozycji :) Już mamy hostese, Chemex, filtry  :blue:

Offline Olak Kobieta

• Matka Założycielka
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Czerwiec 2013, 23:20:37 »
Pod warunkiem, że hostessa będzie miała image w stylu pin up, sponsorowane pończochy ze szwem (szpilki ma we własnym zakresie) i pomoc kilku przystojniaków w smokingach.  :blue:
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Offline roger

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Czerwiec 2013, 23:22:29 »
Cytat: ranGo
...pan J. w zeszłym roku wysilał zaproszenie uczestnictwa do waszej firmy chociaż mu nie było to na rękę. Rocket
nie wiem dlaczego p.Januszowi nie było to na rękę, ale zaproszenie otrzymaliśmy z Primulatora. Wyjaśniłem powody naszej nieobecności.
Może Rocketa postawimy na stoisku WoK ? czas pokaże jak to się rozwinie, szkoda tylko że ten termin jest nie najlepszy ...
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Offline don Cicio

• Ekspres: Gaggia Classic; Ca phe Phin;
  • Młynek: Demoka M-207;
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Czerwiec 2013, 00:15:25 »
sponsorowane pończochy ze szwem
Na moje oko 3 lub 4 jeśli nylony nierozciągliwe. A życzy sobie pani pas do tych rozciągliwych, czy samonośki?
MSŚ

Offline Spinacz Mężczyzna

• Administrator
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Czerwiec 2013, 06:46:01 »
Kusi mnie ten Festiwal, niestety pewnie 11-13 będę nieosiągalny... :'( Ale o tym dowiem się dopiero w ostatnich dniach września lub już w październiku.

Ola - smokingu nie mam ale mogę ubrać siateczkowy podkoszulek  :smiech:

[EDIT]
Ktoś się orientuje ile kosztuje postawienie stoiska?
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwiec 2013, 07:46:39 wysłana przez spinka2 »

Offline Olak Kobieta

• Matka Założycielka
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Czerwiec 2013, 07:44:43 »
@don Cicio - 4 nylonowe z szerokim pasem, żadne samonośki. Pas taki jak u P!nk.  :blue:

@roger - jak Ty chcesz oddać ekspres w ręce tych desperatów to licz się z jakąś szybką akcją "reaktywacja", albo "sprawdźmy, gdzie ten ekspres ma żołądek", ewentualnie: "ciekawe, jak drobny przemiał wywali pompę".  :smiech:

@spinka - siateczkowa podkoszulka? Toż to przecież głęboko intymna męska bielizna zakladana tylko na specjalne okazje w wyjątkowych sytuacjach, mocno pobudzająca zmysły. Musisz się liczyć z nagłą i dość nieokiełznaną reakcją. Nie tylko moją, ale całego kobiecego grona na Festiwalu.  :evil:

Ja mam ten weekend wolny, już sprawdziłam. Planuję piątek wziąć wolny i jak Nieletni będzie w szkole do to południa jestem wolna. Z sobotą będę musiała pokombinować a w niedzielę pewnie przyjadę z nim. Podpinam się pod pytanie spinki o koszty.
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Miro

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Lipiec 2013, 11:44:22 »
W zeszłym roku, jak ktoś był chętny to Janusz wysyłał zaproszenie, które wystarczyło sobie wydrukować i można było wejść za free.
Sam skorzystałem z tej możliwości, ciekaw jestem czy w tym roku będzie podobnie ??

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Lipiec 2013, 12:39:44 »
W tym roku Festiwal będzie "podpięty" pod inne targi tak ze powinno być więcej odwiedzających ale też mam nadzieję że będą darmowe wejściówki. Z drugiej strony, w całe nie było drogie wejście na poprzedni Festiwal, w dodatku z obniżoną ceną o polowe przy zarejestrowaniu się przez internet lub w bok-u na targach.

Offline picasso83 Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Pro 500 PID, Fellow Aiden, Aeropress, Clever Dripper, V60, Phin, tygielek, Chemex, Kalita Wave, French Press Bodum, Hario Mizudashi, Hario V60 Ice Coffee Maker, Gabi Master A
  • Młynek: Ceado E6P, Fellow Ode 2; Ręczne: Comandante Nitro Blade, Kinu M47 Phoenix, Aergrind
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lipiec 2013, 13:51:06 »
W zeszłym roku był logistyczny problem z wejściówkami,a mianowicie gdy wyszło się poza bramki prowadzące na targi to trzeba było zaopatrzyć się w kolejną wejściówkę (na własnej skórze uświadczyłem tego rozwiązania)  >:( Mam nadzieję, że w tym roku tego typu sytuacje się nie pojawią  :kwiat:

qarola

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Sierpień 2013, 13:25:28 »
Koszt udziału dla wystawcy jest bardzo konkurencyjny w stosunku do innych imprez w Polsce :) Jeżeli ktoś byłby zainteresowany (@spinka?) to chętnie podeślę materiały na maila, odpowiem na pytania :)

Ceny biletów wstępu będą podobne, jak w zeszłym roku, w najbliższym czasie będą opublikowane. Jeżeli chodzi o darmowy wstęp, tak jak było w zeszłym roku, nie ma jeszcze decyzji. Jest to zależne w większości od MTŁ.

@picasso83 Bilety są jednorazowego użytku i niestety po wyjściu z hali, przestają obowiązywać. Ale będzie możliwość kupienia karnetów na cały festiwal dla kręcących się :D Tu niestety rozwiązanie też narzucone przez Targi i raczej nie do przeskoczenia...

Offline Spinacz Mężczyzna

• Administrator
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Sierpień 2013, 13:30:20 »
Witaj Qarola!
Fajnie że dołączyłaś do nas. Rzeczywiście myśleliśmy o pokazaniu się na Festiwalu, jednak nie prowadzimy działalności gospodarczej - jesteśmy społecznością. Prześlij mi proszę info o kosztach niewielkiego stoiska gdzie moglibyśmy postawić nieco naszych prywatnych sprzętów i prezentować alternatywne metody parzenia kawy w domu.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi