Autor Wątek: Ekspres do +/- 5000 zł  (Przeczytany 5457 razy)

Offline Fusion

Ekspres do +/- 5000 zł
« dnia: 04 Styczeń 2016, 11:08:13 »
Dzień dobry,

Chciałbym moi drodzy abyście mi pomogli przy wyborze automatycznego ekspresu. Przegladalem na forum, bardzo dużo wątków, lecz nie wszystkie rozwijały moje wszystkie wątpliwości.
Wymagania jakie stawiam, nie są zbyć wygórowane, mianowicie :
Ekspres musi robić kawy mleczne, w tym latte, być bez pojemnika na mleko, zbiornik na wodę powinien być z lewego boku patrząc w stronę ekspresu, one touch, bez przedstawiania szklanki.
Rozważam zakup Jura f8 bądź Nivona 838. Z tym, że chciałbym dowiedzieć się jak to jest z awaryjnością, serwisem, kosztami serwisu po gwarancji itp. Ekspres ma służyć latami, będzie robił ok 6 kaw dziennie.
Zauważyłem, że do Jury można włożyć szklanki max 11cm, bardzo to przeszkadza w latte? Jakieś opinie? Warto dołożyć do Jury?
Ewentualnie może jakieś inne propozycje?

Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.   ;)

Offline cukiernik

Odp: Ekspres do +/- 5000 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Styczeń 2016, 15:04:21 »
Kupiłem niedawno jure E8 ze stoll espresso.de, jak na razie jestem zadowolony. Trochę za krótko używam żeby móc się bardziej szczegółowo wypiwiedzieć, ale powinien spełnić Twoje oczekiwania. Wylewka do kaw mlecznych jest na 15cm...

Offline Fusion

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Styczeń 2016, 15:21:05 »
Rzeczywiście, nie widziałem wcześniej tego modelu. Ale mimo wszystko chciałbym coś z polskiej dystrybucji.

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Styczeń 2016, 16:06:41 »
no to rozmawiaj z forumowymi sklepami, może Ci ściągną i będzie z rodzimego sklepu

Offline cukiernik

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Styczeń 2016, 16:19:42 »
Rzeczywiście, nie widziałem wcześniej tego modelu. Ale mimo wszystko chciałbym coś z polskiej dystrybucji.
W media markecie mają jure i raty 0,

Offline Fusion

« Odpowiedź #5 dnia: 04 Styczeń 2016, 16:27:46 »
W media markecie mają jure i raty 0,
Mają, ale nie e8.
A jeżeli chodzi o awaryjność, jak się ma jutra do nivona?

Offline mała aga

• Ekspres: Jura J80
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Styczeń 2016, 21:36:28 »
O miesiąca jesteśmy w posiadaniu Jura J 80 - zakupiony w cosse.de za 1175 E. Super sprzęt ale u nas za drogi. Nas wyszedł 5000 zł. ale teraz troszkę euro zdrożało.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi