Przeczytałem niemal cały wątek
ALe tak naprawde nie znalazłem odpowiedzi czym się różnią te zaparzacze - dokręcany i nie dokręcany
chciałbym kupić 2 szt
140ml i 200ml
i myślę, żeby jeden taki, drugi taki
jaka jest między nimi różnica - i który sprawuje się lepiej?
ten bez gwintu jest popularniejszy i widziałem filmy - ale dokręcany wygląda solidniej
czy jest ktoś kto ma oba i mógłby opisać różnice???
czego oczekuję od kawy? napewno nie tego, że będzie jak espresso
od tego mam dźwignię
Ale oczekuję kawy, które będzie miała konkretny solidny smak, będzie jej filiżanka ok 120-150ml razem z mlekiem skondensowanym i będzie miała ten "legendarny" czekoladowy posmak
czy on wynika z metody zaparzania czy z rodzaju kawy?
a tak na poważnie - szukam czegoś co da chwilę "odpoczynku" od espresso, będzie mega proste w przygotowaniu, nie będzie wymagało używania kuchenki czy palnika jak kawiarka czy tygielek, ale nie będzie lurowate...
miałem kiedyś kawiarkę i kawa z mlekiem bardzo mi smakowała- espresso - trochę za kwaśne - i dlatego przełamywałem je mlekiem
i myślę, że szukam czegoś podobnego w smaku do kawiarki, ale pozbawione tej kwaśności - i z opisów - wydaje mi się, phin właśnie to gwarantuje???