Autor Wątek: Nuova Simonelli Oscar II  (Przeczytany 159597 razy)

Offline kawosz17

• Ekspres: mini Gaggia PID
  • Młynek: 1Zpresso J-Max S
Odp: Nuova Simonelli Oscar II
« Odpowiedź #570 dnia: 29 Listopad 2024, 09:07:23 »
Tak, specyfikacja dla pewności też tak pokazuje

Offline arni978

• Ekspres: Torre Mariuccia,Moka Bialetti 1 cup
  • Młynek: Fiorenzato Allground sense
« Odpowiedź #571 dnia: 07 Grudzień 2024, 14:14:44 »
Na elektros.it cena nowego oscara ii to 639 Euro czyli mniej więcej 2800zł.A w Polsce cena co najmniej 4000zł.

Offline KrzysiekO

• Ekspres: nuova simonelli oscar
  • Młynek: nuova simonelli duo
« Odpowiedź #572 dnia: 12 Grudzień 2024, 00:12:23 »
Dzień dobry, Mam pytanie, czy dostrzegacie różnice pomiędzy tamperami płaskimi a typu convex. Mam płaską Motte i wydaje mi się ze jak poprawiam tym plastikowym dołączonym do Oscara który jest lekko zaokrąglony to kawa lepiej się układa w sitku, wychodzi lepsze espresso i nie widać tak odcisku śruby. Kolega-Włoch mi polecał i mówił że jest różnica. Chcę kupić stąd moje pytanie czy zauważacie taką prawidłowość.  A drugie pytanie czy tamper DVG z Elektros jest w wasze opinii ok i czy warto kupić standard 58 czy może 58,5. bo wg info w DVG oba się do Simonelli nadają. Pozdrawiam, Krzysiek

Offline BigMC

• Ekspres: NS oscar ll
  • Młynek: DF54
« Odpowiedź #573 dnia: 06 Marzec 2025, 21:29:00 »
Dzień dobry wszystkim :) od kilku miesięcy użytkuję NSOII i powoli mam pomysł o tuningu   :) Poradźcie co, gdzie, u kogo i jak. Chciałbym OPV, manometr ciśnienia, wskaźnik temperatury, myślę tez o timerze. Pomożecie???

Offline Tomikowalik

« Odpowiedź #574 dnia: 09 Lipiec 2025, 20:43:26 »
Jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć czy z wersji z podpięciem do sieci, mogę jakoś łatwo zmienić na wersje ze zbiornikiem?

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi