Autor Wątek: Gaggia Classic - czy warto ?  (Przeczytany 4259 razy)

Offline Roberto

• Ekspres: Rancilio Silvia v3; Hario V60-01; Aeropress
  • Młynek: Ascaso steel, Hario Slim, Gesto Junior Mokka, Compak K3 Touch
Gaggia Classic - czy warto ?
« dnia: 16 Wrzesień 2015, 09:14:58 »
Witam,

jak w temacie. Jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie :).
Na allegro wisi Gaggia Classic (prod. 2001) wraz z młynkiem Gaggia, czy mógłbym poprosić abyście spojrzeli na ten egzemplarz i ocenili czy ekspres jest wart uwagi i jakie pieniądze można za to dać (myślę w tym przypadku o samym ekspresie) ?

Niestety nie mogę dodawać linków,

Pozdrawiam
Robert

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Gaggia Classic - czy warto ?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Wrzesień 2015, 09:24:22 »
Witam,

jak w temacie. Jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie :).
Na allegro wisi Gaggia Classic (prod. 2001) wraz z młynkiem Gaggia, czy mógłbym poprosić abyście spojrzeli na ten egzemplarz i ocenili czy ekspres jest wart uwagi i jakie pieniądze można za to dać (myślę w tym przypadku o samym ekspresie) ?

Niestety nie mogę dodawać linków,

Pozdrawiam
Robert

Wpisz link z XXX zamiast WWW.
Poprawię.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Roberto

• Ekspres: Rancilio Silvia v3; Hario V60-01; Aeropress
  • Młynek: Ascaso steel, Hario Slim, Gesto Junior Mokka, Compak K3 Touch
« Ostatnia zmiana: 16 Wrzesień 2015, 09:34:02 wysłana przez Spinacz »

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Gaggia Classic - czy warto ?
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Wrzesień 2015, 11:00:03 »
Jeśli planujesz w 90% kawy czarne to można by ten zestaw rozważyć, choć ja osobiście bym się targował ;) Ten sprzedawca ma też 2 inne ekspresy, i w sumie pozytywne komentarze (ale mało ich) zachowaj jednak zdrowy rozsadek i powalcz o prawo do ewentualnego zwrotu. Sprzęt zbyt ładny żeby to były niemieckie wystawki, ale czasem lepiej na zimne dmuchać.

Na forumowej giełdzie masz też czerwonego Ascaso Dream w komplecie z młynkiem.

W razie kłopotów części do Gaggi są dostępne, a i z Ascaso nie powinno być problemów.
Gaggia ma PF 58mm, Ascaso ciut mniejszy. W Gaggi pobawisz się sitkami, bez problemu kupisz pasujący tamper. Jeśli będziesz chciał spieniać to rozważ wymianę dyszy na tą z Rancilio Silvia.
LMWDP #469

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi