Autor Wątek: Ekspres kolbowy za około 3-4 tysiące jako następca Sage BES810BSS  (Przeczytany 3941 razy)

Offline moteki Mężczyzna

• Ekspres: AVX Hero X
  • Młynek: Starseeker E55 Pro, Mignon Zero 55s
Odp: Ekspres kolbowy za około 3-4 tysiące jako następca Sage BES810BSS
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Marzec 2026, 07:23:55 »
Mam budżetową Eureka Mignon Zero 55s (cena w okolicach 1k PLN) i Starseekera E55 Pro. Wolę Eurekę, jest dużo szybsza (2-3 razy) i mimo wszystko chyba lepiej mieli. Na plusy SS kompletna czystość (EMZ trochę brudzi i po 3 miesiącach używania musiałem ją rozkręcić i kompleksowo przeczyścić) oraz rozmiar. SS to fajny kompaktowy młynek, który pewnie spełni twoje oczekiwania (wykonanie premium), ale przy dużej ilości kaw lepiej sprawdza się EMZ (ergonomię też ma lepszą).

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Marzec 2026, 08:36:41 »
mimo wszystko chyba lepiej mieli
No i tu jesteś w błędzie, bo mielą inaczej.

Offline elimerin Mężczyzna

• Ekspres: Sage BES810BSS. AVX Hero PRO-X
  • Młynek: Sage BCG820BSS, Starseeker E55Pro
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Marzec 2026, 11:02:23 »
Mam budżetową Eureka Mignon Zero 55s (cena w okolicach 1k PLN) i Starseekera E55 Pro. Wolę Eurekę, jest dużo szybsza (2-3 razy) i mimo wszystko chyba lepiej mieli. Na plusy SS kompletna czystość (EMZ trochę brudzi i po 3 miesiącach używania musiałem ją rozkręcić i kompleksowo przeczyścić) oraz rozmiar. SS to fajny kompaktowy młynek, który pewnie spełni twoje oczekiwania (wykonanie premium), ale przy dużej ilości kaw lepiej sprawdza się EMZ (ergonomię też ma lepszą).

Dzięki wielkie za to porównanie - to już jakaś informacja dla mnie :)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi