Autor Wątek: Kingrinder K7  (Przeczytany 3005 razy)

Ramkan

• Gość
Kingrinder K7
« dnia: 14 Styczeń 2026, 12:10:59 »
Przyglądając Ali - przypadkowo natknąłem się na nowy produkt KinGrindera - Kingrinder K7.
Nie widziałem jeszcze dużych recenzji młynka, natomiast jest we w miarę jeszcze nie budzącej uśmiechu politowania u przeciętnego Polaka cenie, z kodami będzie to coś koło 500zł.

https://a.aliexpress.com/_EGLfDcy

« Ostatnia zmiana: 14 Styczeń 2026, 19:43:47 wysłana przez krystians »

Offline DoreK Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca V3, OutIn Mino, V60, Havmore (B75), VacBrew
  • Młynek: DF64V III, Starseeker E55 Pro, Wirsh Geimori GU38, OutIn Fino, Codale Portable Grinder, chiński ręczny
Odp: Kingrinder K7
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Styczeń 2026, 23:59:29 »
Osobiście nie jestem fanem ręcznych młynków, ale jest w nich coś, co powoduje, że chce się je mieć :D
Ciekawe są te żarna, w końcu coś o nieco innym designie. Niby pod Pour Over.

Ramkan

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2026, 18:55:40 »
Ma kilka delikatnych udogodnień, jak choćby zerowanie, czy zbiorniczek na magnes.
Choć właśnie jest teoretycznie tworzony pod przelewy, które wychodzą z niego podobno bardziej kwaskowe niż z K6.
Jeśli tak jest, to nowym, zainteresowanym kawą ludziom polecałbym bardziej K6 - uniwersalność do każdej metody, dobry przemiał, niska cena w okolicach 300zł, równie szybkie mielenie.
Czekam na recki.

Offline kamyk233 Mężczyzna

• Ekspres: Moccamaster, Lelit Elizabeth
  • Młynek: KINGrinder K6
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Styczeń 2026, 17:34:05 »
Ma kilka delikatnych udogodnień, jak choćby zerowanie, czy zbiorniczek na magnes.
Choć właśnie jest teoretycznie tworzony pod przelewy, które wychodzą z niego podobno bardziej kwaskowe niż z K6.
Jeśli tak jest, to nowym, zainteresowanym kawą ludziom polecałbym bardziej K6 - uniwersalność do każdej metody, dobry przemiał, niska cena w okolicach 300zł, równie szybkie mielenie.
Czekam na recki.

Jeśli mówimy o używkach to cena 300 zł realna, za nowego raczej ~400 zł.

Ramkan

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Styczeń 2026, 17:41:36 »
Czasem chodzą po 300. Wrzucałem 2 razy w temacie gadżetów z Aliexpress.

Ramkan

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Luty 2026, 03:58:23 »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi