Autor Wątek: LaCava - uwaga na tą palarnie  (Przeczytany 5354 razy)

Offline minero

• Coffee after pizza blog
  • Ekspres: Gaggia Classic 2018/19, AeroPress, Bialetti Venus 2TZ, Bodum FrenchPress, Hario V60.
  • Młynek: Eureka Mignon SD, Macap M5D, Hario Skerton.
LaCava - uwaga na tą palarnie
« dnia: 10 Styczeń 2026, 12:56:42 »
hej 😊 pisze do was by Was ostrzec przed zakupem z LaCava. Mam z nimi problemy, brak kontaktu, ignorowanie moich wiadomości w sprawie statusu zamówienia z listopada za które już wtedy zapłaciłem. Poprosiłem ich żeby wysłali na początku grudnia i w sumie wyleciało mi z głowy. Po nowym roku wysłałem kolejne maile bo na poprzednie nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nadal cisza. Skontaktowałem się na FB w środę,  dostałem odpowiedź że zostanie sprawdzone i wrócą do mnie z tym, pisze codziennie i już nie dostaje odpowiedzi. Zaskoczyło mnie to bo raz piłem ich kawę i była naprawdę dobra. Uważajcie na nich! Ja chyba będę zmuszony zgłosić to gdzieś

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: LaCava - uwaga na tą palarnie
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Styczeń 2026, 13:00:05 »
Może są na urlopie? Zamiast mailowo się kontaktować, spróbuj zadzwonić do nich.

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Styczeń 2026, 14:50:49 »
Przyznam, że dziwne, kupowałem u nich, nawet ich na jakichś targach spotkałem. Zaskakujące. Czekam na rozwój wydarzeń.

Offline dinuś

• Ekspres: Kawiarki Bialetti, Hario V60-02, Phin, Mara X
  • Młynek: Lagom P64
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Styczeń 2026, 14:54:08 »
Kupiłem 4 x 250 gr przed świętami i ekspresowo do mnie dotarła paczuszka z kawą.

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Styczeń 2026, 15:03:18 »
Kupowałem u nich już ileś razy i nigdy nie było problemów. W zasadzie za każdym razem wysyłali szybko to co zamówiłem. Na chwilę obecną nie mam do czego się przyczepić.

Nie znaczy to jednak, że nie może przydarzyć się wpadka ;)

Offline Alastor

• Ekspres: Melitta Epour ,Kawiarka , Aeropress , V 60
  • Młynek: DF 54 , Wilfa Uniform Evo , Timemore C5
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Styczeń 2026, 15:23:09 »
 Czasem gdzies cos zaginie , brak czasu lub inne zdarzenia . Jesli chodzi o mnie to zawsze kawki od Nich o czasie lub przed ,maile  w sprawie szkolen nigdy nie pozostaly bez odpowiedzi. Dzwonic , wyjasnic .

Przepraszam za brak znakow polskich- klawiatura ...

Offline minero

• Ekspres: Gaggia Classic 2018/19, AeroPress, Bialetti Venus 2TZ, Bodum FrenchPress, Hario V60.
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Styczeń 2026, 19:42:25 »
Dlatego skorzystam w poniedziałek już z ostatniej opcji kontaktu przez kontakt telefoniczny bo nie jestem osobą roszczeniowa ale traktowanie takie bez żadnych wyjaśnień nie jest mile, jestem bardzo rozczarowany ich obsługa. Uważam że zasłużyłem na jakiekolwiek wyjaśnienie ale mnie całkowicie zbywają. Kto się tym zajmuje w takich wypadkach jeśli nic się nie wyjaśni? Rzecznik i na policję zgłoszenie?

Offline minero

« Odpowiedź #7 dnia: 14 Kwiecień 2026, 10:22:29 »
OK wszystko wyjasnione. Nie wiem co sie dokladnie stalo ale nie ma wiecej obaw i mozna zamawiac u nich.  :poklon:

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi