Daj znać jak wrażenia z użytkowania tego ekspresu
No właśnie dziś udało mi się go odebrać... Wrażenia będą nieobiektywne, ponieważ nie mam porównania. Może opiszę po kolei, jak to wyglądało u mnie.
Ekspres zapakowany solidnie, w pianki i folie, kolba, tamper i reszta dodatków w wewnętrznym pudełku. Tak samo dzbanek do spieniania mleka. Wszystko solidne i starannie wykonane. Sam ekspres również niezwykle starannie wykonany, dźwignia do pary drewniana. Ociekacz wyjmowany, dodatkowo pod nim wanienka na "skapki" przy używaniu większych kubków. Na górze wyświetlacz (szklany?) i tacka do podgrzewania filiżanek czy akcesoriów. Co się rzuca w oczy przy bliższym spojrzeniu, to rurka do dystrybucji ciepłej wody do kawy. Czyli możemy zrobić typowe Americano

)))
Po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się temperatura i dookoła niej ikonki kaw (esspreso, podwójne espresso, americano, cold brew, black caffe, hot water, clean, setup, on/off, steam), na razie sprawdziłem że można zmienić czas preinfuzji oraz temp. wody.
Kawę robi szybko i zgrabnie, sygnał dźwiękowy informuje o skończonym procesie. Mleko spienia b. przyzwoicie (jak na zwykłe 3%), pewnie lepsze efekty osiągnie się zmieniając jego skład, ale dla mnie jest OK.
Z minusów - żeby jakieś znaleźć, kolba jest z podwójną wylweką (bezdenna idzie już do mnie

), brak w zestawie filtra na wierzch kawy - żeby nie brudzić ekspresu.
Ogólnie jest bardzo wąski i zgrabny, przy tym bez problemu wchodzi normalna szklanka, a bez ociekacza i z kolbą bezdenną, wejdzie największy kubek termiczny mój.
Teraz jeszcze tylko dorwać stację tampingową, żeby był porządek