Autor Wątek: kącik kawowy cokolwiek to znaczy  (Przeczytany 3809 razy)

Offline wyspiarz

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: Rocket Giotto Evo V2 / Chemex
  • Młynek: Mazzer MINI A digital
kącik kawowy cokolwiek to znaczy
« dnia: 09 Grudzień 2025, 12:38:55 »
Hej, mialem remont kuchni i mi się miejsce na ekspres i młynek trochę powiekszyło. mam małą półke na ścianie za ekspresem i młynkiem, ale zastanawiam się jak zagospodarować tą przestrzeń. Ma ktoś jakiś patent, nie wiem półki coś na graty do ekspresu ?. kolby filtry do alternatyw, jakiś pędzel coś ??

znalazłem jakieś absurdalnie drogie rzeczy tu https://pl.flate-store.eu/collections/barista-racks, tu już nawet nie chodzi o cenę bo mogę wydać hajs za coś fajnego, ale 500-800 za kawałek pogiętej blachy to chyba nie :). Przeglądam net aliekspresy itp, i doszedłem do wniosku, że im wiecej szukam tym mniej znajduje...

pzdr. Łukasz

Offline kulka Mężczyzna

• Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
Odp: kącik kawowy cokolwiek to znaczy
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudzień 2025, 13:35:25 »
Ktoś to kupuje w takiej cenie? Na Ali masz np uchwyty do kolb, na magnes lub wkręt, wygląda, działa. Dołożyć do tego półki na wagi/alternatywy/kawy.

Offline dawidczak Mężczyzna

• Ekspres: ASCASO UNO Prof
  • Młynek: DF54
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudzień 2025, 13:39:37 »
Pracuję w przemysłowej branży cięcia i gięcia blach i kiedy widzę czasem produkty, których koszt wykonania stanowi poniżej 10% ich ceny, to rodzi się refleksja: kto to kupuje i dlaczego sprzedawca narzuca tak wysoką marżę?
Może w Twojej okolicy jest firma zajmująca się cięciem lub gięciem blach. Nie wszyscy chcą bawić się w jednorazowe sztuki, ale czasem mniejsze firmy da się namówić. Wtedy możesz wymyślić dowolny kształt i rozmiar dla siebie

Offline wyspiarz

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudzień 2025, 15:17:58 »
Ktoś to kupuje w takiej cenie? Na Ali masz np uchwyty do kolb, na magnes lub wkręt, wygląda, działa. Dołożyć do tego półki na wagi/alternatywy/kawy.

nie mam pojęcia :). Ogólnie nie masz czegoś sprawdzonego.

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudzień 2025, 15:20:53 »
dlaczego sprzedawca narzuca tak wysoką marżę
Brak konkurencji, możesz sam przez tydzień takie coś próbować wyrzeźbić albo kupić gotowca za (w tym przypadku)około 600 zł. Pytanie jak wyceniasz swój czas w sumie, jeden kupi to bez gadania, bo dostanie gotowca i montaż zajmie mu max 10 minut, a drugi będzie w warsztacie przez miesiąc po pracy rzeźbić, szlifować, potem wozić i czekać na lakierowanie proszkowe...

Offline wyspiarz

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Grudzień 2025, 15:22:29 »
Tak mam, myślałem, dać może drugą półkę taką białą jak jest w tle. albo coś na ścianę ale tak żeby nie obijać kolbami o ścianę.

pzdr. Łukasz

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Grudzień 2025, 15:35:22 »
Może takie coś jak jest u mnie.

20251209_143550.jpg

20251209_143619.jpg

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline kulka Mężczyzna

• Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Grudzień 2025, 15:43:01 »
Mam takie magnetyczne uchwyty na kolby, są bardzo fajne, są też wersje do przykręcenia.

W oko wpadła mi też półka z haczykami i uchwytami na kolby. Z doświadczenia, taka czy inna, to jednak półka jest najbardziej potrzebna.

Później można się bawić w stojaki na puck screeny, stojaki na filtry czy całe stacje.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi