Autor Wątek: Coffee and Sons  (Przeczytany 5129 razy)

Offline hlary Mężczyzna

• Kancelaria Prawna
  • Ekspres: Bezzera Duo TOP MN i kawiarka elektryczna i Bialetti
  • Młynek: Nuova Simonelli MDX i Porlex Tall
Coffee and Sons
« dnia: 07 Grudzień 2025, 19:48:53 »
Od niedawna dodałem tę palarnię do swoich wyborów. Wg mnie kawy mają dobrze wypalane i co najważniejsze nie są drogie. Zamówiłem starter 4 kg różnych kaw i na razie najlepiej smakuje Brazylijski Duet. Chociaż też jest bardzo dobra Brazylia Diamantina. Popróbujcie, zobaczymy co powiecie.

Offline tytoos Mężczyzna

• Ekspres: Torre 2B, Rota v2
  • Młynek: E37S, C40 IH, J-Max
Odp: Coffee and Sons
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudzień 2025, 21:19:17 »
Kupowałem w tej palarni z Lublina parę razy. Do Diamantiny poniżej, dodam „mleczny klasyk” - ktoy mi też smakował. Taka codzienna poranna dobra kawa. Bez oh i ach ale smacznie i pobudza z rana. Inne kawy jak dla mnie trochę za ciemno palone. Ale te dwie dla mnie sa ok.

Offline Tajemniczy don Pedros

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudzień 2025, 21:35:36 »
Mikołaj przyniósł kilka kg. Na razie piję Diamantinę w grupie i Etiopię Konga w przelewie. Obie przyzwoite, ale bez szału. Ładne opakowania.
Trochę wieje od morza :/

Offline msz38

• Ekspres: v60
  • Młynek: Timemore Sculptor 078
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Styczeń 2026, 08:41:58 »
Są spoko, kupuje od nich chyba 15 lat.  Kiedyś mieli bardzo fajne Etiopie i dobrze, jasno wypalone, ale teraz coś się im stało i palą za ciemno. Więc jak kupuje od nich to tylko pod ekspres.

Offline Dale

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Styczeń 2026, 16:45:46 »
Fajnie że pojawił się wątek, palarnia z mojego miasta, chętnie się na niej oparł, na razie, na próbę wziąłem kilka rodzajów, na chwilę obecną, bez achów i ochów.
Jak by ktoś bardziej doświadczony mógł podpowiedzieć coś z ich oferty pod espresso z kolby i jakiś drugi gatunek pod americano (mój ekspres dolewa wodę poza kolbą, więc nie wypłucze za dużo do americano). 

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Styczeń 2026, 15:35:19 »
Też próbowałam różnych kaw z tej palarni, ale niestety nic ponadprzeciętnego  nie znalazłem.

Offline Artisz Mężczyzna

• Ekspres: Ponte Vecchio Lusso, VBM Super Electronic, Bellezza Bellona
  • Młynek: JT83 Plus, Fiorenzato Allground Sense, Eureka Zenith 75RS
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Styczeń 2026, 09:59:13 »
Fajnie że pojawił się wątek, palarnia z mojego miasta
Z lokalnych palarni wolę Rovigo Caffee, niestety z odbiorem osobistym jest trochę kombinacji, nie wiem jak teraz bo już trochę czasu minęło od mojego ostatniego zamówienia.
Swojego czasu wolałem też Enzo Muratore ale obecnie jest zamknięte, chociaż wisi kartka że ma się ponownie otworzyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2026, 10:10:38 wysłana przez Artisz »

Offline Isiek

• Ekspres: LaMarzocco Linea Mini R, Rocket R58
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo, F4E NANO
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Styczeń 2026, 20:50:53 »
Kupowałem w tej palarni z Lublina parę razy. Do Diamantiny poniżej, dodam „mleczny klasyk” - ktoy mi też smakował. Taka codzienna poranna dobra kawa. Bez oh i ach ale smacznie i pobudza z rana. Inne kawy jak dla mnie trochę za ciemno palone. Ale te dwie dla mnie sa ok.
Potwierdzam- dla mnie Mleczny klasyk jest codzienną kawą- więcej niz poprawny w espresso, fajny w Americano, niesamowity w kawach mlecznych. Diamantina- w pracy z Mocamastera- jest ciekawa, bo świetnie smakuje zarówno na gorąco i gdy wystygnie. Polecam!!!

Offline maro Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Move
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense, Mazzer Mini E
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Luty 2026, 17:20:41 »
wolę Rovigo Caffee
Zamówiłem właśnie 3 kawki pod espresso skoro polecasz. Dat palenia brak a na telefon zdziwienie, że ktoś pyta ;)

Offline Artisz Mężczyzna

• Ekspres: Ponte Vecchio Lusso, VBM Super Electronic, Bellezza Bellona
  • Młynek: JT83 Plus, Fiorenzato Allground Sense, Eureka Zenith 75RS
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Luty 2026, 08:16:28 »
To jest mała chyba nawet jednoosobowa palarnia, kawy wypalane są na bieżąco więc starsza niż parę dni raczej nie będzie. Zawsze składałem zamówienie SMSem, i za dzień góra dwa były do odebrania w salonie optycznym, nigdy nie brałem przesyłką bo nie było sensu.  ;)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi