Od niedawna zaczynam swoją przygodę z kawą specialty i szybko zauważyłem, że brakuje jednego miejsca, w którym można znaleźć wszystkie polskie palarnie, ich kawy oraz nowości. Ponieważ jest ich skończona liczba 🙂, pomyślałem, że warto to zebrać w jednym przejrzystym katalogu.
W przerwach wolnego czasu postanowiłem stworzyć narzędzie, które ułatwia ogarnianie tego wszystkiego w jednym miejscu.
Chciałbym podzielić się z Wami projektem, który właśnie wystartował — MyCoffeeHub.pl
To baza kaw, palarni i kawiarni tworzona z myślą o polskiej społeczności kawowej — jako uzupełnienie forum i wygodne miejsce do szybkiego sprawdzania informacji, które tutaj często się przewijają.
Strona pozwala na:
- wygodne wyszukiwanie i filtrowanie kaw z rosnącej liczby polskich palarni i nie tylko,
- przeglądanie profilów smakowych, obróbek, regionów, odmian i nowości,
- czytanie krótkich, spójnych opisów każdej kawy,
- korzystanie z
KawoNotek – miejsca do zapisywania własnych metod przygotowania ulubionych napojów, notatek smakowych i eksperymentów,
- tworzenie list ulubionych
KawoTeki – palarni, kaw, kawiarni, dripbagów, abonamentów kawowych – a następnie ich udostępnianie innym, np. znajomym, rodzinie czy osobom z forum,
- ocenianie palarni, kawiarni, kaw i dripbagów poprzez system społecznościowych głosów: byłem, piłem, kupuję oraz polecam, co pomaga innym użytkownikom szybciej znaleźć wartościowe miejsca i produkty,
Całość jest rozwijana na bieżąco i wciąż w wersji, którą aktywnie ulepszam — dlatego każda opinia, sugestia czy konstruktywna krytyka będzie dla mnie bardzo cenna. Zależy mi, aby to narzędzie realnie pomagało społeczności, a nie było tylko kolejną stroną.

👉 Link: mycoffeehub.pl
👉 Instagram: @mycoffeehubpl