Autor Wątek: Ekspres z dwoma młynkami lub ewentualnie z dwoma zbiornikami  (Przeczytany 837 razy)

Offline eraeste

Ekspres z dwoma młynkami lub ewentualnie z dwoma zbiornikami
« dnia: 09 Listopad 2025, 20:04:05 »
Dzień dobry, szukam ekspresu z 2 młynkami, aby pić kawę kofeinowa i bezkofeinowa i jestem kropce.
Chciałbym, aby czyszczenie było proste, kawy i napoje białe gorące żeby to był dobry ekspres ale nie za fortunę.
Rozważałem siemensa eq9 plus s700, ale nowy ciężko już kupić a używanych jest cała masa i nie wiadomo który jest godny zakupu.
Jest też wersja Siemensa eq.900 TQ907RZ3, ale tam już jest sam ekran dotykowy o cena kosmos.
Wynalazłem jeszcze Jura j8 Twix, ale nie podchodzi mi jego panel sterowania i słyszałem że zaparzacza? nie można wyciągnąć i może pleśń w nim być po jakimś czaję.
Natomiast wersja Jura giga 10 to znów koszt wielki.
Na celowniku także znalazłem De’Longhi Maestosa EPAM960.75.GLM, ale cena nadal spora i cały czas bardziej przekonuje mnie panel Siemens…, choć słyszałem że aż tak gorących kaw to ten ekspres nie serwuje.
Na koniec jest opcja z 1 młynkiem De’Longhi Rivelia EXAM440.55.G,  ale 2 wymienianymi pojemnikami, ale nie wiem czy resztki kaw nie będą pozostawać w kolejnych kawach z poprzedniej i czy to w ogóle ma sens.

Mogą coś państwo doradzić a może jeszcze inny model zaproponować.

Dziękuję

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi