Autor Wątek: Delonghi Magnifica Start - problem z mieleniem?  (Przeczytany 671 razy)

Offline Arbuz123

Delonghi Magnifica Start - problem z mieleniem?
« dnia: 24 Październik 2025, 12:00:01 »
Witam
To mój pierwszy post tutaj. Nie wiem czy w odpowiednim dziale, nie zauważyłem bardziej odpowiedniego dla problemów z ekspresem. A więc niedawno kupiłem ekspres DeLonghi i nie wiem czy mam problem czy nie, otóż nasłuchawszy się tego, że te ciasteczka/krążki z fusów mają być idealne zbite i nie rozpadać się w pojemniku na fusy teraz po każdej kawie to sprawdzam i po zdecydowanej większości kaw ten krążek rozpada się na kilka części a nigdzie nie mam odpowiedzi czy to normalne(bo przecież w pojemniku na fusy jest taki klin stojący w górę, który według mojej logiki chyba służy do rozwalania tych krążków, jeżeli one centralnie na niego spadają  xD), czy jednak krążek ma być idealny, bo inaczej kawa jest zła? Nie znam się na ekspresach, nie znam się na kawie. Wydaje mi się, że kawa jest w porządku. Wydaje mi się, że fusy są odpowiednio zmielone. Zwłaszcza, że przestawiłem już regulacje młynka na 2, a te w krążki nadal się rozpadają...
Czy mógłby ktoś odnieść się do mojego problemu? Co powinienem zmienić, żeby krążki fusowe były w całości(kilka razy takie wyszły, gdy robiłem kawę czarną 240ml), a może olać ten temat, bo to nic nie znaczy?

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi