Dzień dobry.
Widzę, że jeszcze na forum nie ma takiego wątku więc postanowiłem go otworzyć.
Od jakiegoś czasu myślę o zmianie swojego obecnego młynka na Timemore Sculptor 078S.
Ostatnio trafiłem na porównania do MHW-3BOMBER F74 Navigator. Nie ma na jego temat za dużo informacji ale natrafiłem na kilka pozytywnych recenzji w tym jako bardzo ciekawą alternatywę dla Timemore.
Słyszał już ktoś o tym młynku, może ktoś na forum już go posiada i mógłby coś więcej napisać na jego temat.
https://mhw3bomber.com/products/mhw-3bomber-f74-navigator-electric-coffee-grinder?srsltid=AfmBOor4kk0pt-GW57ay4NHjez-NA9c_Oq76Uk8GVgcYiY8AbQsWrxPJ
Hej
@axlr Ja właśnie kupiłem ten młynek, dotarł do mnie jakieś 2-3 tygodnie temu. Właśnie się poznajemy, ale już wiem, że to będzie super przygoda.
Młynek wg mnie jest świetny, nie miałem nigdy tak dobrego młynka. A z tego co widziałem po wielu recenzjach, że jest lepszy od Timemore Scupltor 078/S a porównywalny do DF84V. NIe miałem żadnego z nich to nie umiem do nich porównać.
Ma fajne żarna i to jest chyba jego główna zaleta, coś porównywalnego do SSP. Na pewno super plus to regulacja obrotów (bo do esko można jechać na 1000 obrotów - wtedy smakuje najlepiej, a do alternatyw zjechać do 800.
Jest super szybki, nawet szybszy od Fellow Ode 2 i bardzo cichy. No i dodatkowo bardzo kompaktowy, jutro mogę zrobić zdjęcie porównawcze bo teraz stoi obok Fellow Aidena i nie jest od niego wyższy. Na szerokość również jest bardzo wąski. Jedyny wg mnie minus, który teraz obserwuję to średnie umiejscowienie pokrętła do regulacji szybkości mielenia i jednocześnie włączania młynka. U mnie on stoi w szafce i muszę do odstawiać od prawej krawędzi bo ciężko włożyć rękę między ściankę a ten przycisk, no ale to mały minus wobec pozostałych plusów.
Wreszcie w Aidenie mogę zrobić świetną kawę, której na pewno nigdy nie zrobiłem tak samo dobrej z Fellow Ode 2 czy z Komesia.
Ja kupiłem na Ali (z kuponami). W sumie zeszło mi z karty 1900 zł + 560 zł dopłaciłem na miejscu (VAT i cło). Jak za tą cenę to petarda.
Obawiałem się obsługi klienta po stronie MHW. Jednak niepotrzebnie. Zamówiłem białą wersję młynka. Jednak okazało się, że dla mojego słabego wzroku czerwone cyfry na białym tle przy pokrętle ustawień grubości mielenia nie są dobrze widoczne. W czarnej wersji jest większy kontrast białych cyfr na czarnym tle. Napisałem więc do MHW o tej sytuacji a oni odpisali, że "przykro im, że taka sytuacja [bla bla bla]" i podeślą mi na wymianę całą płytę z cyferblatem + dodatkowo czarne pokrętło (choć te białe wg mnie bardziej mi pasuje). Przesłali turbo ekspresowo. Dlatego teraz mam dwa zestawy i biały i czarny. Choć czarnego jeszcze nie zdążyłem zamontować. Jak dla mnie super na PLUS.