Autor Wątek: Konesso naprawa gwarancyjna Lelit Victoria  (Przeczytany 6550 razy)

Offline Furgalad

• Ekspres: Lelit Victoria
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, Nivona Cafe Grano 130
Odp: Konesso naprawa gwarancyjna Lelit Victoria
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Październik 2025, 18:15:25 »
Witam,
Chciałabym przedstawić państwu finał mojej sprawy.

Ekspres jest u mnie po czyszczeniu i wymianie kilku elementów, co ostatecznie odbyło się bez dodatkowych kosztów. Grzałka nie została wymieniona.

Jak się okazało, po otrzymaniu protokołu zdawczo-zbiorczego, widnieje w nim zapis, że została wykonana warunkowa naprawa gwarancyjna, i jednocześnie jest informacja, że podczas diagnozowania urządzenia i wykonania testowych kaw, zgłoszona usterka nie została potwierdzona. Czyli naprawy nie było, choć problem z elektroniką występował.
Dlaczego w rozmowach z konsultantami, w mailach, i w końcu w protokole info, że ekspres został naprawiony, skoro nie wykryto usterki?
Ten fakt pozostał dla mnie zagadką.

Sprawa zakończyła się dla mnie bezkosztowo dzięki p. Michałowi, któremu serdecznie dziękuję za zaangażowanie się i profesjonalnie podejście do klienta.

W załączeniu protokół

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 20 Październik 2025, 10:03:01 wysłana przez ranGo »

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #76 dnia: 20 Październik 2025, 09:28:37 »
Czyli, tak w skrócie, masz za darmo wykonaną płatną usługę czyszczenia ekspresu, gdzie brud pojawił się z winy użytkownika. Wyślij maila/zadzwoń i poproś o informację jak często ten backflush robić, żeby nie trzeba było wysyłać ekspresu za chwilę na serwis. I jakiej chemii używać.

I skoro zostały wymienione części(a kilka ich było) to tak, usługa została wykonana. W momencie, gdy biorą na serwis i wymieniają oringi(przykład) to nie mogą napisać, że naprawa nie została wykonana.

Offline Furgalad

• Ekspres: Lelit Victoria
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, Nivona Cafe Grano 130
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Październik 2025, 09:34:32 »
To wcale tak nie było.

Informacja o tym, że ekspres został naprawiony warunkowo została przekazana przed usługą czyszczenia. Wszystko zostało przeze mnie wcześniej jasno opisane, jak również pisałam wcześniej-mojej winny w użytkowaniu ekspresu nie było

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi