Autor Wątek: Młynek pod kawiarkę  (Przeczytany 1872 razy)

Ramkan

• Gość
Odp: Młynek pod kawiarkę
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lipiec 2025, 12:34:13 »
Tak, już chyba ze 2 razy wrzucałem na forum, bo akurat mi się przypomniało, żeby sprawdzić. Co chwila są takie okazję teraz.

Co jakiś czas zerkam i nie przypominam sobie, owszem byla promocja przy zakupie 12 sztuk, a druga z wyslka za 300 zł....

Był w gadżetach z Ali za 295zł (i darmową wysyłką), z monetami schodził nawet do ok 260zł.

Offline k3lt Mężczyzna

• Ekspres: Nivona 756, Kawiarka, Tygielek, Phin, Hario Mizudashi, AP, FP
  • Młynek: Nivona CafeGrano 130, Timemore C5ESP
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipiec 2025, 12:35:57 »
Na Aliexpress, polecam śledzić https://www.pepper.pl/search?q=timemore

Offline imadzianejszyn

« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipiec 2025, 12:52:02 »
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi!

Nigdy nie zamawiałam z Ali i mam lekkie opory, ale może warto się w końcu przełamać ;)

Offline k3lt Mężczyzna

• Ekspres: Nivona 756, Kawiarka, Tygielek, Phin, Hario Mizudashi, AP, FP
  • Młynek: Nivona CafeGrano 130, Timemore C5ESP
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Lipiec 2025, 15:16:32 »
Warto naprawdę, teraz przesyłki z Ali dochodzą w ~10 dni i masz bezproblemowe darmowe zwroty paczkomatem.

Offline Mr. M

• Ekspres: Bialetti New Brikka 2Tz, Bialetti Moka Express 1Tz
  • Młynek: Kinu M47 Classic
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Lipiec 2025, 20:05:49 »
wspomniałeś, że KINgrinder trudno dostępny, widziałam go teraz na Amazonie za 450 zł, jako sprzedawca widnieje kingrinder, więc chyba w porządku?

Skoro sprzedawcą jest Kingrinder to myślę, że można zaufać - sądzę, że to bardzo uczciwa cena za ten młynek :) Być może były gdzieś taniej, nie śledzę rynku tak długo, żeby się wypowiedzieć, ale pewnie to taki rodzaj promocji, który trafi się kilka razy w roku. Ostatecznie po kilku rekomendacjach zdecydowałem się na zakup Kinu M47 Classic, nasz forumowy kolega wystawił na sprzedaż, a ja odebrałem dziś z paczkomatu i dosłownie 30 minut temu zmieliłem nim pierwszą kawę. Mimo twardych ziaren dał sobie radę, trzeba było użyć nieco siły, ale szybko ją zmielił i jestem bardzo szczęśliwy z zakupu. 

Gdybym miał go kupić w cenie sklepowej, prawdopodobnie wybrałbym 1zpresso J-Ultra bądź J-Max, ze względu na sporo niższą cenę, a małą różnicę (i nie potrafię powiedzieć czy na minus czy na plus względem J-Max). Choć wolę jednak stalowe wykonanie Kinu. Jeśli ktoś preferuje V60 i inne metody myślę, że Kingrinder bądź 1zpresso K Ultra/ZP6S byłby bardziej odpowiednim wyborem. Kingrinder według wielu robi niesamowitą robotę za ponad dwa razy niższą cenę. Ale lepiej niech wypowiedzą się właściciele :)

Ramkan

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Lipiec 2025, 22:15:20 »
Nigdy nie zamawiałam z Ali i mam lekkie opory, ale może warto się w końcu przełamać ;)

Zapraszam.
https://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=15732.0

Na początek zamów sobie jakieś 3 drobiazgi z ofert łączonych, zapłać naście złotych blikiem, odbierz w paczkomacie po dosłownie kilku dniach.

« Ostatnia zmiana: 11 Lipiec 2025, 22:17:29 wysłana przez Ramkan »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi