Autor Wątek: White bear i craftbe  (Przeczytany 3548 razy)

Offline kwie

White bear i craftbe
« dnia: 22 Styczeń 2025, 10:27:42 »
Parę lat temu kupiłem kilka kilo od White Bear i byłem zadowolony (w kategorii tania codzienna kawa do ekspresu z sitkiem ciśnieniowym i tylko czasem do alternatyw - ale i tak głównie clever) - nie chcę pisać opinii o kawie tylko zapytać o firmę:

Wczoraj znalazłem na allegro ich kawę i kupiłem i dopiero po (trochę przypominającym typowe spamy/ataki typu kliknij-w-link) smsie o możliwym opóźnieniu w dostawie zwróciłem uwagę, że mój sprzedawca to craftbe.

Może ktoś z Was ma świeższe niż moje doświadczenia z WB albo jakiekolwik z craftbe? To dwie marki tej samej firmy? C obsługuje WB na allegro? Ogólnie warto czekać, czy raczej podziękować i trzymać się np. Blue Orca albo Fresca?

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
Odp: White bear i craftbe
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Styczeń 2025, 08:29:32 »
Bardzo dobry kontakt z CraftBe, jak np. nie mieli kawki, albo mieli "czekali na dostawę" to miła Pani dzwoniła i pytała czy śpieszy mi się czy zwrócić pieniądze, czy poczekam.
Zawsze dobry kontakt i prawie zawsze ekspresowa dostawa.

Nie wnikałem to chyba dystrybutor, mogę się mylić..
Witam, witam i o zdrowie pytam!

Offline Matius22

Odp: White bear i craftbe
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Styczeń 2025, 10:27:44 »
Cześć!

Jest to znajomy właściciela palarni i sprzedaje jego kawę na allegro - robią im dostawy tej kawki. Kawa nie jest po prostu wysyłana bezpośrednio z palarni. Kawka jak najbardziej w porządku, długo piłem tą „czerwoną” wersję. ;)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi