Autor Wątek: DeLonghi naprawa gwarancyjna  (Przeczytany 1255 razy)

Offline Kaczy

• Ekspres: DeLonghi Eletta
DeLonghi naprawa gwarancyjna
« dnia: 08 Styczeń 2025, 21:42:41 »
Na początek chciałbym się serdecznie przywitać. Chciałbym się zapytać czy Wiecie jakie jest podejście serwisu delonghi do odblokowania młynka. Tydzień temu kupiliśmy ekspres i dzisiaj młynek zaczął głośno terkotać . Z internetu dowiedziałem się ,że prawdopodobnie do młynka dostało się coś twardego razem z kawą ( no pech), czy ktoś miał już taką sytuację i jak zareagował serwis, czy kazali zapłacić za naprawę a jeśli tak to jaki koszt, w końcu to nie wina ekspresu ale też nie moja bo przecież nie będę oglądał ziaren kawy. Zaznaczam ,że kawa polecana w necie nie z marketu. Ogólnie jestem techniczny i gdyby nie gwarancja sam bym to zrobił bez problemu ale wolę nie ryzykować utraty gwarancji. Pozdrawiam.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
Odp: DeLonghi naprawa gwarancyjna
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Styczeń 2025, 22:09:19 »
Jeśli uszkodzenie nie wynika z wady produktu, to serwis na pewno obciąży Cię jakimiś kosztami chociażby, diagnostyki czy ewentualnego transportu. Najlepiej jakbyś miał lokalnie serwis żeby sprzęt nie bujał się po sortowniach. Poproś serwis o diagnozę i przesłanie zdjęcia co było przyczyną. Jeśli było w młynku coś co nie powinno się znaleźć w kawie, to napisz do palarni kawy, od której były ziarna, powinni wziąć na siebie kwestię pokrycia kosztów jeśli coś było w kawie.
« Ostatnia zmiana: 08 Styczeń 2025, 22:13:39 wysłana przez krystians »

Offline Kaczy

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Styczeń 2025, 22:15:51 »
Dziękuję za odpowiedź.

Offline DoreK Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca V3, OutIn Mino, V60, Havmore (B75), VacBrew
  • Młynek: DF64V III, Starseeker E55 Pro, Wirsh Geimori GU38, OutIn Fino, Codale Portable Grinder, chiński ręczny
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Styczeń 2025, 01:02:58 »
Cześć, wiem że trochę czasu minęło. Jest szansa, że zrobią to bez kosztów, chyba że doszło do jakiegoś poważniejszego uszkodzenia. Pracuję "w branży" i znam serwis.
Czy reklamowałeś to już (jak tak, to gdzie - bezpośrednio w serwisie, czy za pośrednictwem sprzedawcy)? Jak się skończyła sprawa? ;)

Offline Kaczy

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Styczeń 2025, 23:47:31 »
Reklamowałem w serwisie głównym w Warszawie. Właśnie otrzymałem info, że naprawa może być wykonana ale odpłatnie z powodu zablokowania młynka ciałem obcym( jakaś twarda drobinka która była w kawie).Cena 170 zł z informacją abym spróbował reklamować kawę w palarni z której kupiłem.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi