Zanim ktoś powie, że to kawa za stopisiont, a nie za sto, to kupiłem ją na dużej zniżce poniżej stówki i tak ją oceniam. Z tego samego powodu podsyłam link do konta firmowego na aledrogo, gdyby ktoś polował na promocję:
YANKEE CAFFEE BRAZYLIA SPECIALITY (opakowanie z papugą - jest jeszcze z flagą Brazylii, ale nie wiem, czy zawartość to to samo)
https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnista-1kg-arabica-brazylia-speciality-wypalana-standardem-sca-13662261020W skrócie: gdybym zapłacił wyjściową cenę, to powiedziałbym, że nie jest tyle warta, bo za ok. 150zł wchodzimy już w konkretne kawy z polecanych palarni forumowych, które są po prostu lepsze. Natomiast poniżej 100zł warto spróbować choćby dla samego wyjścia poza forumowe polecajki.
W skrócie: jeśli ktoś lubi Sambę z Palarni Blend, to tutaj jest podobnie, tylko jeszcze bardziej cytrusowo. Mam też wrażenie, że palenie jest nieco jaśniejsze, choć nie mogę porównać 1:1, bo Sambę wypiłem do końca. Do mleka może już być za delikatna, chyba że ktoś lubi naprawdę łagodne kawy.