Autor Wątek: Niepijący kawy kupuje ekspres  (Przeczytany 3723 razy)

Offline Kubek Mężczyzna

Niepijący kawy kupuje ekspres
« dnia: 06 Marzec 2015, 13:30:58 »
Wybrałem ten model  Jura impressa f8 Piano,  nie obyło się bez  argumentów dlaczego NIE  wcześniejszy  wybór żonki, ale udało się w końcu ma ten " guzik").

Dzwoniłem już do sklepu nawet upust dostałem :) we wtorek zamawiam .

Zmiany dokonałem dzięki wam ,więc  jak jeszcze coś mam zmienić to piszcie.

Skuszę  się na kawę testową , ale jak mam zacząć pić na poważnie to według was kolbowy  (no i te  serduszka dla żonki), więc nadal szukam.
Wynegocjowałem w kuchni miejsce to na spokojnie zacznę od młynka.
 Pierwsze doznania opiszę hi
A i jeszcze pytanie w zestawie jest taka kawa:  Cofena Crema , sypać czy dać rodzinie (do kawy jeszcze nie dotarłem w czytaniu bo się w wczoraj z wami goliłem:)

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Niepijący kawy kupuje ekspres
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Marzec 2015, 14:58:05 »
Możesz jeszcze sprawdzić czy cenowo lepiej by nie wyszło lepiej gdyby za Odrą zamówić. Jura w PL już respektuje europejskie gwarancje podobno.

Ta kawa - jak świeża (3 miesiące od palenia) to pij, a jak ma rok to daj teściowej ;)

Obok Jury planujesz kolbę jeszcze postawić i młynek?
LMWDP #469

Offline Kubek Mężczyzna

Odp: Niepijący kawy kupuje ekspres
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marzec 2015, 16:40:53 »
Cenowo się nie spinam i tak upust to wizyta w "Domu Whisky" i Akashi White Oak Single Malt na nowy zakup skosztuję z ciekawości sprawdzę Japońca.
Markę też dopiero co u was poznałem to  jeszcze się nie związałem, teraz to dalej pójdę krokami amatora po waszych wskazówkach .
Czas na czytanie mam i  otwarty na  propozycje jestem.(znaczy surowy materiał na kawosza).
Zacznę od młynka :)

« Ostatnia zmiana: 06 Marzec 2015, 16:44:11 wysłana przez Kubek »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi