Autor Wątek: Ekspres automatyczny do lokalu usługowego  (Przeczytany 2233 razy)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
Odp: Ekspres automatyczny do lokalu usługowego
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Październik 2024, 20:13:14 »
moja żona otwiera lokal usługowy w którym chciała by mieć możliwość podawania kawy. Z racji że przygotowanie kawy nie może trwać zbyt długo a proces nie może być skomplikowany najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się być ekspres automatyczny, wiadomo kawa nie będzie top ale w takim miejscu ma być po prostu dobra. Podejrzewam że najczęsciej będą podawane kawy mleczne.
Gastronomia sobie chwali:
Ekspres: Questo M60P
cena 4.065 zł netto (4.999 zł brutto)
roczna gwarancja na zasadach door-2-door (ekspres zastępczy w razie awarii)
można go zaprogramować w palarni do konkretnego ziarna i wysłać do klienta
cena nie obejmuje instalacji

》tertium non datur《

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Ekspres automatyczny do lokalu usługowego
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Listopad 2024, 13:24:40 »
Przenoszę.

Cześć,

Zacznę od tego, że szukam ekspresu automatycznego do lokalu usługowego i zależy mi na jak najlepszej kawce, ale też prostocie a przede wszystkim możliwości czyszczenia. Długo czaiłem się na Jurę E8 EC, ale po przemyśleniu wolę chyba coś z możliwością wyciągnięcia bloku i porządnego wyczyszczenia ekspresu w środku. Obecnie zastanawiam się nad tymi dwoma modelami:

- MELITTA Barista TS Smart F86/0-100
- Nivona 8101

Nie potrafię się kompletnie zdecydować. Za Melittą przemawia bardzo duża ilość pozytywnych recenzji, zaś design i prostota Nivony strasznie mnie urzekła. Czy ktoś ma może jakieś bezpośrednie porównanie tych ekspresów lub testował zbliżone modele? Ewentualnie czy ktoś może polecić jeszcze coś innego? Dodam jeszcze, że zdecydowana większość kaw to będą kawy mleczne.

Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi